Hıra, 'Sıcaklıkların artışı ürün fiyatlarını düşürecek'

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, pazar fiyatlarındaki değişkenliğe değinerek havaların ısınmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini belirtti.

  • 335

Nisan ayına az bir zaman kala hava durumlarındaki yaşanan değişkenlik Pazar fiyatlarına da yansıyor. Hava durumunun belirsizliği ürünlerin fiyatını ise haftalık olarak değiştiriyor. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra ise nisan ayına girilmesiyle beraber hava sıcaklıklarının artışının ürün fiyatlarını düşüreceğini belirtti.

Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Üzüm, normal şartlarda mevsimi değil. Ya bu güne kadar bu saatlerde saklanmıştır bu gün piyasaya sürülmüştür ya da yurt dışından ithal gelen bir üründür çünkü bizim daha asma bağları anca filiz yapmaya başladı. En erken de bu bölgede Mersin örtü altı üzümler mayıs gibi piyasaya girmeye başlar. Yani şu anda olmayan bir ürünün o fiyatta olması normal.

Fasulyeye gelince, hafta sonu 150 lira bandındaydı taze fasulye… Ama bu gün bazı tezgâhlarda görüyoruz ki 120 liraya kadar düşmüş. Bu önümüzdeki hafta 80 lira 70 lira bandına kadar geriler. Şu anda çok az bir ürün çıktığı için fiyatları yüksek ama önümüzdeki haftadan itibaren havalar ısınıyor toprak ısınıyor fasulye artık daha rahat çoğalacağı için bollaşacağı için fiyatlar da aşağı doğru gelecektir. Vatandaşlarımız için alım gücü olacaktır.”

Bakmadan Geçme