Hikayesini seyirciyle kuran oyun: Meddah 

Burak Tamdoğan'ın doğaçlama oynadığı, Evren Gülseven'in de doğaçlama müzik yaptığı MEDDAH Fethiye'de seyircisiyle buluştu.

  • 4489

Anadolu’nun yüzlerce yıllık meddah geleneğini seyirciyle interaktif ve doğaçlama bir hikâye kurarak sahnelendiren Burak Tamdoğan, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Burak Tamdoğan’ın doğaçlama oynadığı Meddah’a Evren Gülseven de doğaçlama müzik yaparak destek verdi.  Yaklaşık 1 saat süren Meddah’ı büyük bir ilgiyle izleyen seyirciler oyun sonunda Burak Tamdoğan ve Evren Gülseven’i ayakta alkışladı. 


“SEYİRCİ İLE BİR HİKÂYE KURUYORUZ”
Oyun sonunda kuliste FRT TV muhabirinin sorularına cevap veren ünlü oyuncu Burak Tamdoğan, “Geleneksel bir yöntem. Anadolu’nun öz kaynaklarından, öz tiyatrosundan faydalandığımız bir eser. Sahnede doğaçlama yapıyoruz fakat ağzımıza geleni söylemiyoruz. Seyirci ile bir hikâye kuruyoruz. Meddah hem geleneksel bir değer olduğu için hem de anlatıcılık formunda başka bir şey deniyoruz o yüzden bizim için çok kıymetli” dedi. 
Fethiye’yi çok sevdiğini dile getiren Tamdoğan, “Oyunda da tarif ettiğim gibi Fethiye çok güzel bir yer. Daha önceden de gelmiştim. Burada akrabalarım, kardeşlerim var. O yüzden Fethiye’yi çok seviyorum. Hatta ben ziyarete gelecektim bunu oyuna dönüştürdük” ifadelerini kullandı.


“NİSANDA FETHİYE’YE BİR DAHA GELEBİLİRİZ”
Tamdoğan, “Yarın da başka bir oyun oynuyoruz. Seyircisiyle kurulan masallar diye bir oyun olacak. Sosyal medyamızda da duyurduk. Buradan Antalya’ya gideceğiz. Antalya’da da yine 2 oyun oynayacağız. Orada bazı ekipleri atölyede vereceğiz. Yaratıcı drama ve doğaçlama üzerine olacak. Yani başı sonu olan bir oyun nasıl kurulur onun atölyesini vereceğiz. Daha sonra nisanda Eskişehir turnemiz olacak. Ankara, Bodrum ve İzmir olarak görülüyor. Fakat tarihleri tam belli değil. Muhtemelen nisanda Fethiye’ye bir daha gelebiliriz. Buradaki tepkiden çok memnunuz. Bir sonraki gelişimize de bekleriz. Galiba bir sonraki gelişimizde atölyede yapacağız. Öğretmen arkadaşlar ve lise öğrencileri ile atölyeler yapacağız gibi görünüyor. Biz sevdik aslında dolayısıyla da devam edecek” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme