HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ

Rock müziğinin güçlü sesi Hayko Cepkin, dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Fethiye Babadağ'dan Ölüdeniz'e uçuş yaparken nefesleri kesiyor. Fethiye'ye yamaç paraşütü lisans eğitimi almak için gelen ünlü Rock'cı eğitim uçuşlarının yüzde 80'ini tamamlayıp lisans belgesi almaya hak kazandı. FRT'ye konuşan Hayko Cepkin, ' Fethiye'ye uçuş eğitimi için geldim. Pandemi döneminde gökyüzünden daha steril bir yer yok. Bir haftadır harika, güzel havada Babadağ'dan Ölüdeniz'e uçuyorum' ifadelerini kullandı.

  • 6051
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü Rock’cı Hayko Cepkin Fethiye’de adrenalin depoluyor. Macera sporlarını seven Hayko Cepkin 10 yıldır tutkusu olan yamaç paraşütü ile single (tekli) uçuş yaparak adrenalin sağlıyor. Uçuş eğitimleri almak için geldiği fethiye’de Babadağ’ın 1700m’lik pistinden hemen her gün birkaç kez uçuş yapan Hayko Cepkin eğitimin yüzde 80’lik bölümünü tamamladı. Uçuş eğitmenleri tecrübeli paraşütçüler Barış Çelik ve Şahin Şahin’den eğitim alan Hayko Cepkin, Ölüdeniz’in muhteşem görüntüsüne hayran olduğunu da ifade etti. Kendi özel paraşütü ile  Babadağ’dan Ölüdeniz’e son 1 haftada defalarca uçuş yapan Hayko Cepkin  Profesyonel skydive paraşütçüsü olarak bugüne kadar çok sayıda uçuş yaptığını şimdi lisans almak için eğitimlerini son aşamaya getirdiğini söyledi. 

Ünlü Rock’cı Hayko Cepkin “Fethiye’ye, Ölüdeniz ’in en güzel zamanlarında geldiğimi düşünüyorum. 1 haftadır sakinliğin ve doğanın tadını çıkarıyorum. Zaten Babadağ’ına hayranım, her sene gelip görmekten çok mutluluk duyuyorum. Macera sporlarına ilk olarak 2 bin yılında başladım ama devam ettiremedim. 2010 yılında serbest paraşütçü olarak eğitimlerini alıp, düzenli bir şekilde yapmaya başladım. Yaklaşık 10 yıllık paraşütçüyüm ama yamaç paraşütünü hobi amaçlı, araç olarak kullanıyorum. Bu sene yamaç paraşütünün eğitim ve lisansını almak için geldim. Zaten yamaç paraşütü pilotlarının yüzde 90’ı arkadaşım. Paraşüt ile uçmayı sanatçı arkadaşlarıma öneriyorum. Bu tip sporlar seçim sporu. Sanatçı arkadaşlarıma burada paraşüt ile uçmalarını öneririm ama ilk önce gözleri ile görüp karar vermeleri gerekiyor. Daha sonra buraya gelip biraz vakit geçirip, buradaki insanların diyalogları ile televizyonda gördükleri kadar korkulacak bir şey olmadığını anlamaları çok kısa sürer. Pandemi döneminde gökyüzünden daha steril bir yer yok. Bir haftadan bu yana eğitim aldığım Barış Çelik ve Şahin Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

PANDEMİDE BOŞ DURMADIM
Ünlü Rock’cı Cepkin, “11 Mart’tan itibaren üç buçuk ay içerisinde bir albüm çıkarttık, bir senfoni konserimizin yayınını bitirip çıkardık, bir single, bir klip yaptık. Bu üç buçuk ay çok yoğun geçti. Daha sonra 3 ay kendi hayatımızın dertlerine düştük, neler olacağını tasarladık. Şu anda tekrar stüdyo çalışmalarına başladık.  Şu an konser olmaması nedeni ile yeni besteler üretmek için çok verimli bir zaman dilimi. Ürettiğimiz çalışmaları da yavaş yavaş piyasaya çıkartacağız. Pandemi süreci bittikten sonra hayranlarım ile hem konserlerimizde hem de böyle adrenalin sporlarında bol bol buluşacağız. Fethiye Babadağ’da yamaç paraşütü ile bir klip de gerçekleştiririm” ifadelerini kullandı.
HAYKO ÇOK YETENEKLİ
Hayko Cepkin’in Paraşüt Eğitmeni Şahin Şahin, “İlk olarak Hayko Cepkin’i ben ve Barış Çelik hocamızın çalıştırdığını söylemek istiyorum. Hayko Cepkin ile uzun süredir tanışıyoruz. İlk tanışmamızdan beri çok yetenekli idi. Bizim sektörümüzde hala ayakta olabilmemizin sebebi birazda korkumuzdan kaynaklanıyor. Korkumuz sayesinde her şeyi olabildiğince güvenli yapmaya çalışıyoruz. Hayko Cepkin uçuş konusunda çok temkinli, çok iyi bir öğrenci olup yapamayacağı bir işin altına asla girmiyor. Uçuş Belgesini almasına çok az kaldı hatta aldı sayılır. Temel eğitimin yüzde 80’lik kısmını bitirdik. Kendisi zaten serbest uçuşa alışık olduğu için işimiz zaten çok kolaydı. Eksik hiçbir şeyi yok hatta fazlası var” diye konuştu.
 

HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ
HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ
HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ
HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ
HAYKO CEPKİN NEFESLERİ KESTİ

Bakmadan Geçme