HAYED Eğitimleri Başladı

Fethiye'de Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED) tarafından öğrencilere yönelik eğitimler bu yılda verilmeye başlandı.

  • 2155

HAYED Doğa Eğitim parkındaki eğitimlerde öğrencilere HAYED’in görevlerinin yanı sıra hayvan sevgisi anlatılıyor. Gazi Anaokulu minik öğrencileri sokak hayvanlarının yer aldığı boyama kitaplarını boyayıp patili dostların özelliklerini öğrendiler. 
Foça Mahallesi’nde, Fethiye Belediyesi ve HAYED iş birliğinde yapılan Doğa Eğitim parkında Gazi Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi anlatıldı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilere yönelik eğitimlere HAYED tarafından özel önem verilirken can dostlar ile ilgili olarak miniklere boyama kitapları ile hayvan sevgisi anlatıldı. Bu özel parkta, insanlarda sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak için başta öğrenciler eğitime alınırken hayvanlar ile birlikte nasıl yaşanacağı anlatılıyor. Eğitimlerde sokak hayvanlarından özellikle köpeklerle nasıl bir arada yaşanacağı, hayvan sevgisi ve bakımı, hayvanlardan geçen hastalıklar, kısırlaştırma, biyoçeşitlilik, endemik türler, geri dönüşüm, yaban hayvanları gibi konularda minik öğrencilere bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin yaş grubuna göre eğitimler verildiği HAYED Doğa Eğitim parkında bu yılın ilk eğitimi Gazi Anaokulu minik öğrencilerine verildi. Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı eğitimde HAYED’in bu yıl geçen yıl olduğu gibi eğitimlere kaldığı yerden devam edeceğini anlatan HAYED Başkanı Gökçen Gökmen Bayram “eğitimler yaş grubuna göre içerik değiştiriyor. Amacımız sokak hayvanları ile birlikte yaşayabilme ve hayvan sevgisini yerleştirmektir” diye konuştu. 


 

Bakmadan Geçme