Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Fethiye Şubesi tarafından gerçekleştirilen Gelenekten Geleceğe konulu konferansta Yazar Hayati İnanç, sevenleri ile buluştu. Yoğun katılımın olduğu programda Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmazken, birçok vatandaş sahne çevresinden konferansı takip etti.

  • 2675
Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’ndaki organizasyona Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Okulu, MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan,TÜMSİAD Muğla Şube Başkanı Abuzer Kartal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yazar İnanç, hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşattı.

İlk olarak İstiklal Marşımız söylenirken; ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Fethiye Şube Başkanı Kemal Tufan, “MÜSİAD yurt içinde 87, dünyada 312 noktada faaliyet gösteren; bünyesinde 11 bin üye, 60 bin şirket ve 1 milyon 800 bin istihdam barından Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve sermaye platformudur. Bunun yanında ahlaklı ve dürüst iş insanı, topluma faydalı insan yetiştirme misyonumuz da var” ifadelerini kullandı.

Yoğun ilginin olduğu konferansta, Hayati İnanç hayranları salona sığmadı. Yazar İnanç, Gelenekten Geleceğe konulu söyleşisiyle hayranlarını mest etti. Salondaki sahne ve koridorları hınca hınç dolduran vatandaşlar, Yazar İnanç’ı saatlerce pür dikkat dinledi. Birçok vatandaş da geri dönmek zorunda kaldı. Programda hayatında iz bırakan olayları, kendine has üslubu ile salonu dolduran hayranlarıyla paylaşan Hayati İnanç, hayata dair tavsiyelerde bulundu. Aşk, ihlas, evlilik, ölüm, gibi değerleri, gençlik yıllarında yaşadığı ve hayatında önemli iz bırakan olaylarla birleştirerek mizahi bir dille anlatan İnanç, hayranlarını Şair Nabi, Şeyh Galip, Baki, Mevlana, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim, Necip Fazıl Kısakürek’ten okuduğu beyitlerle Divan Edebiyatı’nın nadide dünyası ve eserleri arasında keyifli bir yolculuğa çıkardı.

VASİYETİMİ OKUYUN
Yaşamına dair kesitlerden örnekler veren İnanç, her konferansta vasiyetinden bahsettiğini aktararak, “Bir süre önce geçirdiğim kalp krizi sonucu hastanede tedavi sürecim olmuştu. Tedavi sürecinde doktorla olan sohbetimde bana bir kitabı okumam konusunda tavsiyede bulunmuştu. İşaret ettiği kitabı okudum ve ardından vasiyetimi hazırlamaya başladım. Vasiyetimi internet aracılığıyla da paylaştım. Bu vasiyetimi ben ömrümü tamamladıktan sonra benimle öbür dünyada karşılaşan herkese soracağım. Vasiyetim için ne yaptın diyeceğim. Bunun için salonda bulunanlardan vasiyetimi okumasını istiyorum” dedi.

ŞİİRDE ÜSTADIM NABİ
Esprileri ile dinleyenleri zaman zaman güldüren İnanç, şiirde örnek aldığı ismin Nabi olduğunu açıkladı. İnanç, “Çok şairlerden etkilenmişimdir. Bu isimlerin en başında Nabi gelir. Şiirde üstadım odur. 40 yıldan bu yana divanıyla meşgulüm. Ve mahşerde karşılaştığımızda tanıyacağıma eminim” diye konuştu.
DÜNYA HAYATINA DEĞİL AHİRET HAYATINA HAZIRLANIN
Yazar Hayati İnanç, insan ömrünün bir gün tamamlanacağını, dünya hayatına değil ahiret hayatına insanların hazırlanması gerektiğine değinerek, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı
Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı
Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı
Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı
Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı
Hayati İnanç'a olan ilgi salona sığmadı

Bakmadan Geçme