• Haberler
  • Güncel
  • Hava sıcaklıkları arttı: Fethiye'de orman yangınlarına dikkat!

Hava sıcaklıkları arttı: Fethiye'de orman yangınlarına dikkat!

Fethiye'de artan hava sıcaklıkları beraberinde orman yangınlarını getirmeye başladı. Çeşitli nedenlerden dolayı çıkan yangınlar için uyarı yapıldı.

  • 267

Bilindiği üzere Fethiye orman ve çorak topraklar üzerine kurulu bir ilçedir. Denize bakması yönüyle deniz meltemi sıkça esmektedir. Türkiye’deki diğer iller ve ilçelerde olduğu gibi bizim memleketimizde de çiftçilerimiz ve halkımız arazilerinde kalan ekin artıklarını yani halk diliyle anızlarını yok etmek için maalesef tarlalarında bilinçli olarak yangın çıkartıyorlar. 

Rüzgâr estiği vakitte ise bu bilinçli olarak çıkarılan yangınlar ise bir vakit sonra kontrol edilemeyecek bir hale geliyor ve maalesef sadece kendi tarlalarında değil etrafındaki diğer arazilere ve meskenlere de zarar veriyor. Her ne kadar vatandaşlara farklı yollardan uyarı veya cezalar verilse de maalesef vatandaşlar anız yakmaktan geri durmuyor. Bu yüzden Tarım Ve Orman Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı.
“İlimizde anız yakmak yasaktır, dekar başına 386,79 TL cezası vardır. Yangın ihbarı için 110 (Yangın), 177 (Orman Yangını), 155 (Polis İmdat), 156 (Jandarma İmdat), 112 (Hızır Acil) ve 122 (AFAD) telefonları arayabilirsiniz.’’ kampanyasıyla anız yakmanın ileriki günlerde daha da azalacağı ön görülüyor.
 

Bakmadan Geçme