Hava Harp Okulu Birincisi Kavaklıdereli Teğmen Oldu

Hava Harp Okulu birincisi Muğlalı teğmen Şerafettin Ger, diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

  • 5292
Hava Harp Okulu Birincisi Kavaklıdereli Teğmen Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz FERDİ YAVUZ'un haberine göre; 


Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni, koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerin yoğun olarak alındığı Kara Harp Okulu'nda yapıldı. Törende Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi doğumlu Teğmen Şerafettin Ger, Hava Harp Okulu'nu dönem birincisi olarak tamamlayarak diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreninde konuştu. Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde, mezun olan öğrencileri tebrik etti. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Böylece 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yeniden yapılandırdığımız Milli Savunma Üniversitemizin mezun sayısı 19 bin 600'e ulaşmış oluyor. Milli Savunma Üniversitemize bağlı harp okullarımızın başarılı çalışmalarını yakından takip ediyorum. Rektörümüze, hocalarımıza ve eğitimlere katkı veren tüm subaylarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni yapısıyla üniversitemizin her geçen yıl daha da güçlendiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Artık bu noktadan geriye gidiş asla söz konusu değildir, olmayacaktır. Hep daha ileriye, daha iyiye, daha mükemmele doğru yürümeye devam edeceğiz. Kara, deniz ve hava kuvvetlerimizin nitelikli personel ihtiyacımızın karşılanması her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Terörle mücadelemize, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere bölgedeki hak ve menfaatlerimize yönelik tehditler de eklendi. Savunma sanayimize yaptığımız yatırımları insan kaynağımızla tahkim ederek tüm bu tehditlerle etkili bir mücadele halindeyiz.”


Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi’nden teğmen Şerafettin Ger’in, Hava Harp Okulu’ndan birincisi olmasıyla ilgili bir açıklama yapan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Kavaklıdere İlçemiz Menteşe Mahallemiz halkından Mehmet ve Gülser Ger'in evladı olan Şerafettin Ger, Hava Harp Okulu'nu birincilikle bitirerek mezuniyet diplomasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Şerafettin Ger komutanımıza bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyor, tüm halkımız adına teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme