'Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda'

Türk Eczacılar Birliği 32. Bölge Muğla Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi Eczacı Osman Galip Özdemir, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Bu yılın temasının 'Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda' olarak belirlendiğini kaydeden Özdemir, korona virüsü salgını sürecinde eczacıların önemli bir rolü olduğunu ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

  • 1158
'Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sürecinde görevi başında hastalara hizmet ederken yaşamını yitiren dünya eczacıları ve eczane çalışanlarını anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Türk Eczacılar Birliği 32. Bölge Muğla Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi Eczacı Osman Galip Özdemir, pandemi döneminin en başından bu yana halkın sağlığını korumak için canla başla çalışan eczacıların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi. 

Türk Eczacılar Birliği 32. Bölge Muğla Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi Eczacı Osman Galip Özdemir yaptığı açıklamada, “14 Mayıs biz eczacılar ve mesleğimiz adına simgesel, önemli bir tarih. Ülkemizde bilimsel eczacılığın temellerinin atılmasının üzerinden tam 181 yıl geçti. 14 Mayıs 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye’de açılan eczacılık sınıfı ile eczacılık ülkemizde akademik bir unvana kavuştu. Bizler her sene 14 Mayıs’ı belirli temalar çerçevesinde, tüm Eczacı Odalarımızla birlikte hafta olarak kutluyoruz. Bu sene, içinden geçtiğimiz pandemi sürecini de göz önüne alarak salgın hastalıklarda eczacının rolüne odaklandık ve temamızı ‘Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda’ olarak belirledik” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Özdemir, “Tüm dünya ile birlikte çok zor günlerden geçiyoruz. Bir virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı ve hayatımızı derinden sarstı. Her şeyden önce pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyoruz. Genci, yaşlısı, görevi başında, hastalara hizmet ederken yaşamını yitiren tüm dünya eczacılarını ve eczane çalışanlarını anmak için 14 Mayıs Saat 14.00’de bir dakikalık bir saygı duruşunda bulunacağız. Sürecin başından bu yana ülkemizin her noktasında kendisinin ve sevdiklerinin önüne halk sağlığını koyarak canla başla çalışan eczacılarımıza ve eczane çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Mesleğimizin gücünü, önemini bir kez daha gösterdik.
Bu süreç hepimiz için değiştiren ve dönüştüren bir nitelik taşıyor. Bunu hep beraber deneyimliyoruz. Düzen bir kez bozulduğunda hayatı idame ettirenler çok net biçimde ortaya çıkıyor. Bizler, tüm sağlık çalışanları olarak yaşamın devamı için verdiğimiz somut katkımızla gurur duyuyoruz” dedi. 

Özdemir, “Bu süreçte birinci basamak sağlık çalışanları olarak biz eczacılar çok büyük sorumluluklar üstlendik. Halka en yakın sağlık danışmanı tanımının ne denli doğru olduğunu bir kez daha deneyimledik. Kovid-19 mücadelesinin yanı sıra kronik hastalarımızın raporlu reçetelerini sorunsuz bir biçimde ulaştırmaya devam ettik. Hekimlere ulaşamayan hastalarımızın basit rahatsızlıklarında tavsiyelerde bulunduk. Kronik hastalarımızı takip etmeye devam ettik. Sağlık sisteminin yükünü büyük ölçüde azaltmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Son olarak, iş yükümüzü üçe hatta dörde katlayacak şekilde, 80 milyon adedin üzerinde ücretsiz maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık. Bu süreçte taleplerimizi de çeşitli zamanlarda ilettik” diye konuştu. 

Türk Eczacılar Birliği 32. Bölge Muğla Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi Eczacı Osman Galip Özdemir son olarak, “Yakın bir zamanda eczanelerde ve marketlerde maske satışına başlanacak. Henüz bize depolardan dönüş olmadı. Şu anda böyle bir sıkıntımız var. Depolardan yeterli maske gelirse bizler de vatandaşlarımıza yardımcım olacağız. Şu an sadece devletin gönderdiği maskeleri şifre ve T.C kimlik numaraları ile halkımıza takdim ediyoruz. Maskenin tanesi 1 TL’den satılacak. Cumhurbaşkanlığının kararına göre 50’lilik paketler halinde eczanelere ulaşacak. Onlar bölümünden 50’lilik paketler halinde satılacak. Daha sonra maskelerin 10’lu paketler halinde piyasaya sürülmesini bekliyoruz. 10’lu paketler ise 10 TL’den satılacak” açıklamalarında bulundu. 

'Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda'
'Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda'

Bakmadan Geçme