Haşmet Işık gözyaşlarıyla uğurlandı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde 4 dönem (1999-2019) Belediye Başkanlığı yapan ve dün vefat eden Hasan Haşmet Işık gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

  • 1568
Haşmet Işık gözyaşlarıyla uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 4 aydır korona virüs tedavisi gören Hasan Haşmet Işık, yoğun bakımdan çıktıktan sonra kalp krizi geçirmiş ve tekrar yoğun bakıma alınmıştı. Hasan Haşmet Işık, çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Işık için önce CHP Yatağan İlçe Başkanlığı önünde daha sonra da 20 yıl görev yaptığı Yatağan Belediyesi önünde tören düzenlendi. 

Işık için düzenlenen cenaze törenine, AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Işık'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Başkanımızdan Allah razı olsun. İyi bir insandı. Dost canlısıydı. Güler yüzlüydü, hiçbir zaman yüzü asık göremezdik kendisini. İyi bir Beşiktaşlıydı ve Yatağan sporluydu. Sözün bittiği noktadayız. 'Emaneti, bizim emanetimizdir' diyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun" dedi.
CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise şu ifadelere değindi, "26 yıl boyunca belediye personeli olarak, 20 yıl ise belediye başkanı olarak Yatağanlılara hizmet eden Hasan Haşmet Işık'ı kaybetmiş bulunmaktayız. Haşmet Bey ile birlikte çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Haşmet Başkan, Yatağanlıların her zaman yanında oldu, kimsesizlerin kimsesi oldu. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.”
Cenaze töreni ve okunan duaların ardından Haşmet Işık, Yatağan Şehir Mezarlığı'na defnedildi.
 

Bakmadan Geçme