Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı

Koronavirüs salgını yaşadığımız şu zor günlerde, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, hayırseverler aracılığıyla iki mahallede bulunan iki bakkalın veresiye defterlerini de satın alıp esnafı ve ihtiyaç sahiplerini rahatlattı. Vatandaşlar ve market sahipleri Halkçı Başkan Mehmet Demir'e teşekkür ettiler. Başkan Mehmet Demir 'Biz paylaşarak güçlüyüz. Hayırseverlerimizin katkılarıyla iki mahalle bakkalımızın veresiye defterlerini satın aldık. Şov yapmıyoruz. Vatandaşlarımıza ait 3 mahalle bakkalının veresiye defterlerindeki tüm borçları ödedik. Bizi eleştireceklerine onlar da bir mahalle bakkalının veresiye defterini kapatsınlar' ifadelerini kullandı.

  • 1821
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını yaşadığımız bu zor günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe başkanı Mehmet Demir; ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kesikkapı Mahallesi’ndeki  bir bakkalın veresiye defterindeki tüm borçları ödeyen CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve ilçe teşkilatı; bu hafta da Günlükbaşı Yeni Mahalle ile Cami Mahallesi’ndeki 2 bakkalın veresiye defterindeki tüm borçlarını hayırseverler aracılığıyla ödeyerek, kapattı. 

CHP Fethiye İlçe başkanı Mehmet Demir ile yönetim kurulu üyeleri;  ilk önce Günlükbaşı  Yeni Mahallede Muharrem Yağız’a ait Mavi Melek Marketin veresiye defterindeki tüm borçları ödedi. Yeni Mahalle sakinlerine ait 17 bin TL.’lik veresiye borcunu ödeyen CHP Fethiye İlçe örgütü daha sonra Cami mahallesindeki Abdullah Şaşmaz’a ait Şaşmaz Marketin veresiye defterindeki 4 bin TL.’lik borcunu da kapattı. 10 yıldır Yeni Mahalle’de marketçilik yapan Muharrem Yağız ile 1yıldır Cami Mahallesi’nde marketçilik yapan Abdullah Şaşmaz; CHP Fethiye İlçe başkanı Mehmet Demir’e teşekkür ettiler.

Yeni Mahalle’de 10 yıllık esnaflık yapan Muharrem Yağız “Mahallemizin veresiye borçlarını ve küçük esnaflarımıza Mehmet Beyin katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 17 bin civarı olan borcu Mehmet Bey sayesinde kapatmış bulunmaktayız. Yapanlardan Allah razı olsun. Bu sayede küçük esnaflarımıza bir can suyu oldular. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi.

Yeni Mahalle Muhtarı Enver Kavak “ Buradaki mağdurları CHP İlçe Başkanı’na bildirdim. O da yardımcı olacağını söyledi. Gereken yardımı böyle yaptığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeni Mahalle sakinlerinden Sibel Türkmen “Borçları ödeyenlerden Allah razı olsun. Böyle insanları bulmak çok zor. Herkes kendi çıkarını düşünmezse çevresine yardımcı olursa dayanışma sağlanır” dedi.

Chp Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ise “Öncelikle bu işe başlarken hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Tabi bizle beraber hayırseverlerin çok büyük emekleri var. Bir de yoksul mahalleleri hedefliyoruz. Biz bununla beraber de STK’lara çağrı yapmıştık. Bugün ikinci esnafımız, bundan sonra bir mahalleye daha gideceğiz. Şu ana kadar 3 mahallenin defterini almış bulunuyoruz. Hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Biz Chp örgütü olarak elimizden ne gelirse yerel marketler ve aynı zamanda yerel halka da müthiş bir destek olmak amacıyla yoksul ailelere bir can suyu oldu. Bizim yapmamız önemli değil. Herkesi davet ediyorum. Yeter ki hayırseverler, yoksul mahallelerin esnaflarının defterlerini alsın, insanlar rahatlasın. Bir de yerel marketlerden veresiye alışveriş yapabilirsin, büyük marketlerden yapamazsın. Bunun için de yerel marketleri hep beraber desteklememiz lazım” dedi.

ŞOV YAPMIYORUZ

Başkan Demir, bu yardımları sosyal medyada eleştirenlere verdiği cevapta “Bizi şov yapmakla suçladılar. Biz şov yapmıyoruz. Biz gerçekten veresiye defteri alıyoruz. Bizi eleştiren arkadaşlara şunu öneriyoruz. Bir tane marketten defter alsınlar görelim. Biz 3. Marketimizi alıyoruz. Bundan sonraki mahalle hedefimiz, Menteşe Mahallemiz. Orada da biz defter alacağız. Zaman, birlik beraberlik zamanı. Biz kimseyi eleştirmeyeceğiz. Paylaştıkça güçlüyüz. Herkesle birlikte olmak istiyoruz. Bu dönem, geçiş dönemi. Halkı rahatlatmak adına tüm siyasi partiler taşın altına elini sokmak zorunda. Biz de bunu görev olarak üstlenerek elimizi taşın altına soktuk” şeklinde konuştu.

BU MARKETİN 4 BİN TL’SİNİ ÖDEDİ

Ardından Cami Mahallesi’ndeki Şaşmaz Market’e geçen Başkan Demir, bu marketin de 4 bin TL lik veresiye borcunu ödedi. Market sahibi Abdullah Şaşmaz “ Başkanım 4 bin TL lik veresiye borçlarını kapattı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Böyle haberleri İstanbul, Ankara’da televizyonlarda duyuyorduk. Başkanım da aynısını burada yaptı. İhtiyaç sahibi müşterilerim veresiye borçlarının kapatılmasına çok sevindiler” dedi.

Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak ise “ Böyle bir olay hiç olmamıştı. Mahalle sakinlerim adına Başkanımız ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir de “Bu marketin de veresiye defterini 4 bin TL ye satın aldık. Ramazan ayında ve Koronavirüs nedeniyle insanlarımız çalışamazken onlara can suyu olmaktan mutluyuz. Biz paylaşmak istiyoruz. Paylaştıkça daha güçlüyüz” diye konuştu.

Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Halkçı Başkan, Veresiye Defterlerini Kapattı
Yorumlar 1
Tebrikler Başkanım... 29 Nisan 2020 19:00

Ne düşünebilirimki her sey ortada...Ilce Başkanımız Mehmet Demir ve CHP Ilçe örgütü ile herzaman halkımızın hizmetine hazıriz ...GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR...

Bakmadan Geçme