Haftasonunda Ekmek Sorunu Yaşanmayacak

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cuma gecesi 24:00'ten itibaren Pazar günü gece 24:00'e kadar uygulanacak Sokağa Çıkma Yasağı'nda Fethiye'deki 59 fırının 41 mahalleye ekmek dağıtımı yapacağı, herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı belirtildi.

  • 2016
Haftasonunda Ekmek Sorunu Yaşanmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FTSO Başkanı Osman Çıralı ile İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, 48 saatlik Sokağa Çıkma Yasağı’nda vatandaşların sorun yaşamaması için planlı ve programlı şekilde ekmek dağıtımı yapılması yönünde toplantı yaptıkları öğrenildi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “Sokağa Çıkma Yasağı’nda vatandaşlarımız ekmeksiz kalmayacak. Ekmek dağıtan araç sürücüleri ve plakaları, dağıtım yerleri planlanıp Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildi” dedi.
Cuma Gününden Alabilirler
Koronavirüs salgınına karşı hafta sonunda uygulanacak Sokağa Çıkma Yasağı’nda Fethiye’deki vatandaşların olası bir ekmek sıkıntısı yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alındığı öğrenildi. Fethiye’deki 17’si Esnaf Odası, 42’si FTSO’ya kayıtlı toplam 59 fırın işletmesi, iki gün boyunca ekmek üretecek. Bu fırınların ekmek dağıtacağı mahalle ve sokaklar da belirlendi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, geçtiğimiz hafta uygulanan Sokağa Çıkma Yasağı’nda ekmek dağıtımında bazı küçük aksiliklerin yaşandığını, bu aksiliklerin bu kez yaşanmaması için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Soydemir “Tüm dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran Covid-19 salgınıyla ilgili ilçemizde de tedbirler alınıyor. Bunlardan birisi de halkımızın mağdur olmaması için fırıncıların Cumartesi ve Pazar günleri ekmek çıkarmasıdır. Biz arkadaşlarla bugün oturarak plan yaptık. Hangi mahalleye hangi fırıncıların gideceğini kararlaştırdık. Geçen hafta yasağın geç duyurulmasından dolayı mağduriyet yaşanmıştı. Bu sefer Sayın Kaymakamımızla yapılan toplantıda “bu işleri siz üstlenin” dediler. Biz de bu emri kabul ettik. Bu Koronavirüsle birlikte mücadele edip derhal normal hayata dönmemiz için bütün halkımızın evden çıkmamaları, özellikle market ve bakkal müşterilerinin sosyal mesafe kurallarına dikkat etmelerini rica ediyoruz. Yapılacak cezai işlemlerden dolayı halkımızın mağdur olmamalarını istiyoruz. Fırıncılarımız ekmek çıkaracak ama tedbir almak anlamında vatandaşlarımız ekmeklerini Cuma gününden de alırlarsa iyi olabilir” dedi. 
Fahiş Fiyat Yok
Fethiye’de ekmeklerin fahiş fiyata satıldığıyla ilgili duyumlara da değinen Başkan Soydemir, “bununla ilgili konu İç İşleri Bakanlığı’nın genelgesinde var. Ama bu durum Fethiye’de yaşanmadı. Çünkü hepimiz birbirimizi biliyoruz. Eğer fahiş fiyatla ekmek satışı yapılırsa vatandaşlar bizi arayabilir” dedi.
Yerel Esnaftan Alışveriş Yapın
Hafta sonundaki 48 saatlik Sokağa Çıkma Yasağı boyunca Bakkallar Federasyonu’nun “Zincir marketler dışındaki bakkallar hafta sonu açık kalsın” önerisine de “olabilir ancak şu anda böyle bir çalışma yok” diyen Soydemir, “Sokağa Çıkma Yasağı’nda bakkalarımız, tedbir alınarak açık kalırsa uygun olabilir. Emniyet Müdürümüz’e bu konuda fikir danıştım, kendisinin yapamayız, insanları sokağa dökeriz diye tereddütü var. Onun için biz fırınları açık bırakalım, üretsinler, mahalle mahalle gezsinler. Geçen haftaki yasak gece ansızın olduğu için fırıncılarımıza mahalle mahalle parsellememiştik ve sıkıntı yaşandı. Fakat bu hafta iyi önlem aldık diye düşünüyorum. Listeyi, Zabıta Müdürlüğü’ne ve Emniyet Müdürlüğü’ne araçların plakasını ve şoför ismini yazarak teslim edeceğim. Çünkü çoğu araç sokağa çıkıyor, ben fırıncıyım diyor. Buna engel olmak adına bu işlemi yapacağız. Akşam ben ‘Alışverişinizi yerel esnaftan yapın’ diye bir yazı yazdım. Yerel esnaf bizim ışığımız, o mahallemizin bekçisi, çocuğumuzu, evin anahtarını teslim edeceğimiz yer. Onlar bizim beşikten mezara kadar yanımızda olan insanlar.” dedi.
Küçük Esnafa da Destek Sağlansın
Küçük esnaf ve sanatkarlara destek de sağlanmasını isteyen Soydemir “bu iş biraz daha uzun sürerse esnaflarımız ciddi sıkıntıya girer. Çünkü genelgeyle kapatan esnaflarımızın çoğu günlük kazanıyor. Bu insanları desteklemek lazım. Bağ-Kur’unu biz ya da devlet ödesin, asgari ücret ödensin gibi destekler istiyoruz. Devletin verdiği kısa çalışma ödeneği yetmez. Çalışan işçi için doğru bir destek. Devletimizin muhakkak asgari ücretle bizim esnaf ve sanatkarımıza bir destek vereceğine inanıyorum. Zaten onun da yazısını yazdık” diyerek şu uyarılarda bulundu. “Halkımızın sokağa çıkmamalarını rica ediyoruz. Ne kadar sokağa çıkmazsak bu virüsü o kadar kolay başımızdan defedebiliriz. Esnafımızın büyük çoğunluğunun özellikle sosyal mesafe kurallarına dikkat ettiğini söyleyebilirim”

Haftasonunda Ekmek Sorunu Yaşanmayacak
Haftasonunda Ekmek Sorunu Yaşanmayacak
Haftasonunda Ekmek Sorunu Yaşanmayacak
Haftasonunda Ekmek Sorunu Yaşanmayacak

Bakmadan Geçme