Haftada En Az İki Kez Balık, Ömür Boyu Sağlık

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından okul çağındaki çocuklara yönelik 'Sağlığım İçin Doğayı Seçtim Projesi' uygulanıyor. Yılda 14 bin ton balık üreten Seydikemer'de tüketilen balık ise üretim kadar fazla değil. Seydikemer'deki balık tüketimini arttırmak için çalışmalar yürüten Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, öğrencilere balık tüketiminin önemini anlatıyor.

  • 1558
Haftada En Az İki Kez Balık, Ömür Boyu Sağlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü "Sağlığım İçin Doğayı Seçtim Projesi" kapsamında Kadıköy Ortaokulu öğrencileriyle Yaka mahallesindeki balık işletmelerinde "Haftada iki kez balık, ömür boyu sağlık" etkinliği düzenlendi. 
Seydikeme’deki balık üretimine karşılık özellikle okul çağı çocuklarında balık tüketimini de arttırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında yapılan çalışmalarda; yılda 14 bin ton balık üreten Seydikemer’de tüketimin ise oldukça az olduğu ortaya konuldu.Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Müdürlük olarak yaptığımız çalışmalarda Seydikemer’de yılda yaklaşık 14 bin ton balık üretilmesine rağmen tüketiminin çok az olduğunu gördük. Bizler de özellikle okul çağındaki çocuklarımızda balık tüketimini arttırmak amacıyla şimdiye kadar 250 öğrencimize balığın beslenmemizdeki yeri ve önemini içeren eğitimler gerçekleştirdik. Bugünde İlçemiz Kadıköy Ortaokulundan 30 öğrenci ve öğretmenlerimizle bizzat balık işletmesinde balıkların beslenmedeki önemi, Omega-3 nedir, güvenilir balık nasıl olur, balıkların çoğalması, bakımları, beslenmeleri konularında bilgiler edindik. Okul çağı çocuklarımızla yaptığımız etkinliklerin esas amacı, doğadan ve topraktan gittikçe uzaklaşan teknolojiye bağımlı hale gelen çocuklarımıza tekrar doğayı sevdirmek, toprağa dokunmalarını sağlamak, tarımı tanıtmak, doğa bilinci oluşturmak, tarladan sofraya gıda güvenliğini anlatarak daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Zamanının büyük kısmını evde ya da okulda teknolojinin sunduğu imkânlarla geçiren çocukların hareketsizlikten kaynaklanan bedensel ve ruhsal sorunlarının önüne geçmek ve hayatı doğayı çevresindeki objelerle kendisi veya diğer objeler arasındaki ilişkiyi internet veya televizyon aracılığı ile değil bizzat doğada yaşayarak öğrenmesini amaçlamaktadır. Yaptığımız etkinlikte öğrencilerin ailelerinin evde balık pişirmediklerini öğrenmemiz bu çalışmaları yapmakta ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Projemiz kapsamında veli eğitimlerimizinde olacağını çocukların anne-babalarınada balığın beslenmedeki önemini anlatacağımızı söyledik.
 

Bakmadan Geçme