HAFIZLAR SINAVDA TER DÖKTÜ

Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik 2020 yılı 2. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, Fethiye'de yapıldı. 81 ilde yapılan Hafızlık Sınavları, en fazla adayın Fethiye'de olması nedeniyle Muğla Merkez yerine Fethiye'de gerçekleştirildi. Sınava 9'u kız 39 öğrenci katılırken sınav iki gün sürecek. 

  • 1915
HAFIZLAR SINAVDA TER DÖKTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik "Hafızlık Tespit Sınavı", Fethiye’de de gerçekleştirildi. Fethiye Müftülüğü’nde yapılan sınavın komisyon başkanlığını Denizli Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar yaptı. 19’u Fethiye’den 9’u kız toplam 39 öğrencinin katıldığı sınavda öğrenciler, komisyon önünde terlerken aileler ise müftülük bahçesinde büyük heyecan yaşadı. Ortaokul çağındaki öğrencilerin çoğunlukta olduğu sınavın 81 ilde gerçekleştirildiğini belirten Fethiye Müftüsü Kamil Oktay “ Hafızlık Sınavları, Türkiye’de bölgelerde yapılıyordu. Covid-19’dan dolayı 81 ilde Hafızlık Sınavları yapılıyor. Muğla ilimizde de Fethiye’de müftülük olarak biz ev sahipliği yapıyoruz. 39 öğrencimiz sınava giriyor. Huriye Koyuncu ve 15 Temmuz Kur’an Kursları’ndan öğrencilerimiz başarılı olmak için bugün yarışıyorlar. Fethiye’de sınava girecek öğrencilerimize başarılar dilerken onalrı yetiştiren hocalarına ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi. Müftü Kamil Oktay, Yaz Kur’an Kursları’nın Diyanet TV’den uzaktan eğitimle başladığını da hatırlattı.
Hafızlık eğitimini alıp sınava giren öğrencileri heyecanlı olduklarını belirterek 2 ile 4 yıldan bu yana bu günü beklediklerini, hafızlığı kazanacakları belgeyle süslemek istediklerini dile getirdiler.


 

HAFIZLAR SINAVDA TER DÖKTÜ
HAFIZLAR SINAVDA TER DÖKTÜ
HAFIZLAR SINAVDA TER DÖKTÜ

Bakmadan Geçme