Haberimiz ses getirdi

Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız haberimize bugün sevindirici yanıt geldi. Gündem Analiz programına konuk olan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer'e Mesleki Eğitim Merkezi'nin şart olduğunu dile getirmiş ve bu konuda açıklamalarda bulunmuştu. Gerçek Fethiye Gazetesi, Dost Gazetesi ve FRT TV ekranlarında da gündeme getirdiğimiz ve 'Seydikemer'e Mesleki Eğitim Merkezi Şart' başlığıyla manşetlere taşıdığımız haber yanıt buldu. Seydikemer'in Kadıköy, Kumluova ve Seki Mahallelerinde bulunan Çok Programlı ve Anadolu liselerinin bünyesinde mesleki eğitim merkezi açıldı.

  • 910
Haberimiz ses getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MEMP) çerçevesinde Seydikemer’in Kadıköy, Kumluova ve Seki Mahallelerinde bulunan Çok Programlı ve Anadolu liselerinin bünyesinde mesleki eğitim merkezi açıldı. Mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran öğrenciler hem bilgi ve yeteneklerini geliştirme imkânı bulacaklar, hem de lise diplomasına sahip olacaklar.
2021-2022 döneminden itibaren Seydikemer’de bulunan Kadıköy İbrahim Küçükünal Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Seki Şehit İsa Topal Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde mesleki eğitim merkezleri açıldı. Açılan Mesleki Eğitim Merkezleri sayesinde çıraklık eğitimi için ilçe değiştirerek Fethiye’ye gitmek zorunda kalan öğrencilerimiz, bulundukları ilçedeki mesleki eğitim merkezlerine giderek eğitimden faydalanabilecekler. 
SİGORTA DEVLETTEN!
Hem öğrencilere hem de işverene çeşitli imkanlar sağlayan program hakkında vatandaşları bilgilendiren Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şu bilgileri paylaştı: “Mesleki ve akademik hedeflerine ulaşırken bir şekilde örgün eğitim dışı kalmış veya sonradan meslek edinip yeterliliklerini belgeleyememiş kişiler için açılan Meslek Eğitim Merkezlerinde ustalık, kalfalık ve çıraklık eğitimleri verilerek istihdam ve iş hayatına yönelik çözümlerin üretilmesi amaçlanıyor. Açılan Mesleki Eğitim Merkezi Programında haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün ise işletmede beceri eğitimi verilerek Mesleki Lisesi Diploması ile birlikte çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi ile vatandaşlara iş kurma imkânı sunuluyor.
Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu herkesin kayıt yaptırabildiği programda iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta yapılmakla birlikte 9, 10, ve 11. sınıflarda asgari ücretin en az yüzde 30’u maaş, 12. sınıfta ise asgari ücretin en az yüzde 50’si maaş devletimiz tarafından verilmektedir.
“ÖĞRENCİLERİMİZ ARTIK ÇOK DAHA DONANIMLI OLACAK”
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de, devletimizin vatandaşların eğitimi için tüm olanakları yarattığını dile getirerek; “Milli Eğitim Bakanlığı'mızca ülke genelinde başlatılan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MEMP) Seydikemer’de de uygulanmaya başladı. Mesleki Eğitim Merkezi Programı, öğrencilerimizin geleceğe yönelik çok daha donanımlı ve bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. Seydikemer’de yaşayan öğrencilerimiz daha önce mesleki eğitim almak için komşu ilçemiz Fethiye’ye gitmek zorunda kalıyorlardı. Öğrencilerimiz; Kadıköy, Kumluova ve Seki Mahallelerimizde bulunan Çok Programlı ve Anadolu lisesinde açılan mesleki eğitim merkezlerine giderek kayıt yaptırıp, eğitim alabilecekler. Devletimizin destek verdiği program sayesinde gençlerimiz hem diploma sahibi olacak hem de çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi alabilecekler. Seydikemer’in eğitim seviyesini yükseltecek olan Mesleki Eğitim Merkezleri ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
Öte yandan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MEMP) hakkında ayrıntılı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız aşağıda yer alan irtibat numaraları aracılığıyla iletişim kurabilirler:
Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- 0545 561 48 05
Kadıköy İbrahim Küçükünal Ç.P.A.L. 0555 871 42 99
Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Ç.P.A.L.- 0555 991 98 78
Seki Şehit İsa Topal Ç.P.A.L.-0532 774 68 92
 

Haberimiz ses getirdi
Haberimiz ses getirdi

Bakmadan Geçme