Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Seydikemer Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtına Çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven yaptı. Güven, konuşmasında asli görev ve öneminden bahsetti. 

  • 1603
Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Ekim Muhtarlar Günü’nün cumartesi gününe denk gelmesi münasebetiyle Seydikemer’de Muhtarlar Günü hafta başı kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde önce Seydikemer Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda, bir tören düzenlendi. Törene Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, ilçe oda başkanları, ilçe mahalle muhtarları, daire amirleri ve siyasi parti ilçe başkanları katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, çelenk sunumuyla devam etti. Atatürk Anıtına çelengi Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven birlikte sundular. Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven’in günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmayla devam etti. 
Başkan Güven yaptığı konuşmada “18 Ekim 1829 yılı Türk Demokrasisinde Muhtarlık kurumunun kuruluş yılıdır. Dolayısıyla henüz milletvekilliği, belediye başkanlığı kurumları bulunmazken Türk Demokrasisi muhtarlık seçimleriyle tanışmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Muhtarlık Demokrasinin temel taşıdır’ ifadesiyle muhtarlığın önemine vurgu yapmıştır. İşte 190 yıllık tarihi olan Muhtarlık Kurumu 19 Ekim 2015’te yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bize bu günü hediye eden Gazi Meclisimize, yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

“MUHTAR, SIĞINILACAK LİMANDIR”
İlçe Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven konuşmasında, Muhtarlık kurumunun devlet ile halk arasında bir köprü görevi üstlendiğini belirterek muhtarların, mahallenin sorunlarıyla ilgili çare üreten, mahalle halkının hukukunu, düzenini koruyan devlet memuru olduğunu vurguladı. Daha sonra Başkan Güven sözlerine şöyle devam etti; “Muhtar denince kimi zaman arabulucu, kimi zaman mahalle halkının kötü zamanında sığınacak limanıdır. Bayramlarda çocukların ailelerinden sonra öpecekleri ilk el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde kabul edersiniz ki biz muhtarlar oluruz. 

Yerelde de bize her zaman yardımlarını esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Haktan Gökçekuyu, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Yakup Otgöz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e şahsım, yönetim kurulumuz ve tüm muhtarlarım adına teşekkür ederim. Aramızdan ahirete intikal eden muhtarlarımızı tekrar rahmetle anarken, hasta olanlara acil şifalari siz değerli muhtarlarıma da sağlıklı, mutlu günler dilerim. Şu anda ülkemizin bekasının devamı için Suriye’de Barış Pınarı Harekatı’nda şehit olan Mehmetçiklerimize ve sivillerimize Allah’tan rahmet, yaralı olanlara şifa, aziz ordumuza da galibiyet dilerim. Muhtarlar Günümüz Kutlu olsun”
Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven’in konuşmasının ardından tören sona erdi ve Seydikemer Belediyesi’nin muhtarlar için düzenlediği yemekli toplantıya geçildi. 

Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'
Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'
Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'
Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'
Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'
Güven, 'Muhtar, Sığınılacak Limandır'

Bakmadan Geçme