Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'

Fethiye ve Seydikemer'deki tarımsal faaliyetleri ile bölgede devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Fethiye'ye gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Dr. Osman Gürün, her hafta Cuma günleri kurulan Üretici Pazarı'nı ziyaret etti. Başkan Gürün, 'Tüketici pahalı olduğunu, üretici de emeğinin karşılığını alamadığını söylüyor. Çiftçilerin hakkını ödeyemeyiz. Mutlak suretle üretmemiz lazım' dedi.

  • 1143
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e bu ziyaretinde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve diğer ilgililer eşlik etti. Üreticilerle sohbet eden Başkan Gürün, sorunlarını da dinledi.

ÜRETİCİLER BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açıklamada, “Tüketici pahalı olduğunu, üretici de emeğinin karşılığını alamadığını söylüyor. Çiftçilerin hakkını ödeyemeyiz. Mutlak suretle üretmemiz lazım. Gördüğüm kadarıyla pazarda çok pahalı bir ürün yok. Emeğinin karşılığını ya alıyor ya da alamıyor. Bu dengesizliği ortadan kaldırmamız lazım. Yeşilüzümlü ve yörenin üzümlerinden bir bağ oluşturduk. Bunu bir marka haline dönüştürmek istiyoruz. Kayaköy’de sakız, Seydikemer’de ipek böceği yetiştirilmesi amacıyla dut ağaçları diktik. Kooperatifler oluşturarak, belediye olarak bizler de gereken desteği sunacağız. Üreticinin tek tek değil mücadele hareket etmesi gerekiyor. Tarım politikaları ile ilgili destekleme programlarının yapılması şart. Hayvancılığın da çok önemli olduğunu gördük” dedi.

TOPRAKLARIMIZ ÇOK VERİMLİ

Fethiye ve bölgesinde verimli topraklar olduğunu dile getiren Başkan Gürün, “Bu toprak çok verimli. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Her şeyi yetiştirip kendimiz ve ihracat için üretmeliyiz. Her türlü üretim kooperatif faaliyetlerini destekliyoruz. Bunun yanında tüketici kooperatiflerinin de kurularak, aracının ortadan kaldırılmak suretiyle hem üretenin hem de tüketenin memnun olduğu bir sistem kurmalıyız. Korona virüs salgını biz şunu gösterdi; tarım en vazgeçilmez sektörümüz” diye konuştu.

HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Açıklamasını sürdüren Gürün, “Fethiye’ye hizmetlerimiz devam ediyor. Daha önce Ölüdeniz arıtma tesisini yapmıştık. Ovacık’tan aşağıya doğru olan kanalizasyon projesinin ihalesini tamamladık. Kanalizasyona bağlanmayan alanları da bu sistemin içerisine alacağız. Belcekız’a su taşıyacak olan depomuzun yapımı devam ediyor. Hep beraber bu süreci atlatacağız. Bizler elimizden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.  

Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'
Gürün, 'Üretime devam etmeliyiz'

Bakmadan Geçme