Gürsoy'dan gençlere öneriler

FRT TV instagram hesabı üzerinden canlı yayınlanan, Fatih Dereli'nin sunumuyla gerçekleşen Gündem Dışı programının konuğu Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy oldu.

  • 1836
Gürsoy'dan gençlere öneriler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Aynı zamanda spor salonu işletmeciliği de yapan Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, programda uzun zamandan bu evde olan gençlere sağlıklı kalmaları adına önerilerde bulundu. Sporculuk geçmişi hakkında da bilgiler aktaran Gürsoy, Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmenin büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Sağlıklı bir yaşam için spor ve beslenmeye vurgu yapan Gürsoy, ailelerin dikkat etmesi gereken hususları da anlattı.

İnstagram üzerinden çok sayıda takipçiniz izlediği Fitness Eğitmeni ve Milli Sporcu Ali Osman Gürsoy, “2008-2009 yılında şimdiki ortağım Süleyman Avcı’nın girişimleri ile fitness sporuna başladım. Vücut Geliştirme Federasyonu yarışmalarına katılmak hedefimdi. Milli takımda yer almak istiyordum. Kolay bir spor değil. İyi bir disiplin ve beslenme gerektiriyor. 2015-2019 yılı arasında 9 kez sahneye çıktım. 2019 yılında elde ettiğim şampiyonluğuma basamak basamak ilerledim. Dünya Şampiyonası’nda yarı finale kadar ilerledim. Böyle bir organizasyonda ülkemi ve Fethiye’yi temsil etmek beni çok mutlu etti. Genç kardeşlerimize tavsiyem, mutlaka bir spor branşı ile ilgilensin” şeklinde konuştu.

2 aydır spor salonlarının kapalı olduğunu hatırlatan Gürsoy, “Bizim sıkıntılarımız vardı ve bunu dile getirmekte bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. 2 aydır kapalıyız. Kiralarımız, personel masraflarımız ve elektrik faturalarımız işlemeye devam ediyor. Küçük işletmeleriz. Haziran’da başlayabilsek bile nakit akışımız 2-3 ayı bulabilir. Herhangi bir yapılandırma ve destek paketinden de faydalanamadık. Küçük meblağlarla çalışıyoruz ve de masraflarımız var. Salonumuzda hijyene her zaman önem veriyoruz. Bu konuda üyelerimizden taleplerimiz oluyor. Dezenfektan, galoş ve havlu hizmeti her zaman vardı. İlgili bakanlıklar kriterleri belirlesin, biz de zaten bunların çoğu bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Gürsoy, “Biz her zaman spor, sağlık ve bağışıklık sistemi üzerinde hatırlatmalarda bulunuyoruz. Uzmanlar televizyonlarda ve sosyal medya hesaplarından bu konuda halkı bilgilendiriyorlar. Ailelerin burada yapması gereken çocukları ve sınavlara hazırlanan arkadaşları meyve, sebze, protein ve kaliteli yağlara yönlendirmesidir. Sınava hazırlanan öğrencilerin zihin olarak odaklanması için beslenmelerine mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor. Abur cubur ve kalorisi yüksek yiyecekler gençlerin enerjisini düşüyor. Enerji, odaklanma ve bağışıklık için ıspanak, brokoli, tere, mantar, sarımsak; baharat olarak zerdaçal, meyve olarak ahududu ile protein için yağlı balıklar mutlaka tüketilmelidir. Lisanslı spor yapan gençler mutlaka kendi hocaları ile irtibat halinde olmalıdırlar” dedi.

Bakmadan Geçme