Güreş milli takım kadrosunda 

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Milas Mehmet Güçlü Sporcu Eğitim Merkezi Sporcularından 48 kg da Abdulbaki Doğru 1. ( şampiyon) olarak Milli Takım kadrosuna seçildi.

  • 1050
Güreş milli takım kadrosunda 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından U15 Milli Takım Güreş seçmeleri Antalya’nın Kemer İlçesinde düzenleniyor.
01-18 Nisan 2021 tarihleri arasında Antalya Kemerde devam eden Milli Takım Kamp Seçmelerinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Milas Mehmet Güçlü Sporcu Eğitim Merkezi Sporcularından 48 kg da Abdulbaki Doğru 1. ( şampiyon) olarak Milli Takım kamp kadrosuna seçildi.

Kendi kilosunda 80 sporcunun katıldığı müsabakalarda mindere çıkan Abdulbaki Doğru birinci olarak büyük başarıya imza attı ve Milli Takım formasını giyerek Uluslararası turnuvada ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Abdulbaki Doğru yaptığı 5 müsabakanın 4’ünü sayı tuşu ile final müsabakasını ise 6-3 lük sayı üstünlüğü ile kazanarak şampiyon oldu ve Milli Takım kamp kadrosuna seçildi.
Milas ve Yatağandan toplam 12 sporcu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri Ayhan Deniz, eski milli güreşçi Onur Bozan ve Milas Mehmet Güçlü Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü olan ve aynı zamanda Dünya ve Avrupa Şampiyonu eski milli güreşçi Bünyamin Emik, eşliğinde Milli Takım Kamp seçmelerine katıldılar. 

Şampiyon olarak Milli Takım kadrosuna seçilen güreşçiyi tebrik eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Öncelikle sporcumuzun bu başarısı bizi çok gururlandırdı. Pandemi döneminde dahi tam kapasiteye yakın bir şekilde eğitime devam eden Milas Mehmet Güçlü Sporcu Eğitim Merkezi şampiyon Güreşçilerin yetiştiği ilimiz ve ülkemiz için büyük öneme sahip bir tesisimizdir. Güreş Eğitim Merkezimiz Ülkemize altın madalyalar kazandırmış çok değerli 4 Güreş Antrenörümüzün gözetiminde 6’sı hâlihazırda birçok dalda şampiyonluğu bulunan milli sporculardan oluşan 39 sporcu ile çalışmalarına devam ediyor. Bununla birlikte Yatağan, Köyceğiz, Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki Spor Salonlarımızda antrenörlerimiz eşliğinde güreş antrenmanlarımız devam ediyor. 11-13 Nisan tarihlerinde Antalya Kemere bu kez Genç Bayanlar kategorisinde Yatağan’dan 2 sporcu ve Köyceğiz’den 1 sporcu toplam 3 bayan sporcumuzla Güreş Milli Takım seçmelerine katılacağız. Ben şimdiden bayan sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum. Milli Takım seçmelerine katılan tüm sporcularımızı kutluyor, başarılarından dolayı il müdürlüğü antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Şampiyon olarak Milli Takım kadrosuna seçilen sporcumuzu uluslararası turnuvalarda başarılar diliyorum” dedi.

Güreş Eğitim Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonluğu bulunan eski milli güreşçi Bünyamin Emik de “Gençlerimize elimizden geldiğince en iyi şekilde eğitim verip milli güreşçiler çıkarmak ve Türkiye’mizi daha nice şampiyonluklarla gururlandırmak için çalışıyoruz ve amacımıza da ulaştığımız için gururluyuz. Muğla’mızdan daha çok Milli Güreşçiler çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde ifadeler kullandı.(FATİH DERELİ)


 

Bakmadan Geçme