Güneş Yatçılık 'Deniz Doldurulmayacak'

Son günlerde Fethiye körfezine deniz doldurularak yeni marina yapılacak iddialarına tüm izinleri alan Güneş Yatçılıktan basın açıklaması yapıldı. Güneş Yatçılık yetkilileri yaptıkları yazılı basın açıklamasında Karagözler mahallesinde şirketlerine ait arazinin ön kısmına yapılacak yat yanaşma yerinin kesinlikle ticari amacının bulunmadığını kendilerine ait teknelerin bağlanması için yapılacağını bildirdi.

  • 2101
Güneş Yatçılık 'Deniz Doldurulmayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güneş Yatçılık Turizm Seyahat A.Ş. den yapılan yazılı açıklamada aynen şöyle denildi. ‘Son günlerde kamuoyunda ve basında yer alan “Fethiye Körfezine yeni bir marina daha yapılıyor ve körfez her geçen gün biraz daha kirleniyor." yönünde açıklamalar yapılmaktadır.
Fethiye İlçesi Karagözler Mahallesinde şirketimize ait olan arazinin ön kısmına hiçbir ticari amacı olmayan ve kendi teknelerimizi bağlamak için küçük bir yat yanaşma yeri yapmak amacı ile izin sürecini başlattık. Bu süreçte ilgili kurumların tamamından olumlu görüşler alınarak plan bakanlık onayına sunulmuş, bakanlıkça onaylandıktan sonra askıya çıkmıştır. 
Askı süreci geçen hafta dolan planla ilgili kamuoyunda asılsız şekilde bilgiler bulunmaktadır. Bu plan yukarıda da belirttiğimiz gibi hiçbir ticari amacı olmayan, marina değil kendi teknelerimizi bağlamak amacıyla yapmak istediğimiz bir yat yanaşma iskelesidir. İskelenin karayla olan bağlantı noktasında kayda değer bir deniz dolgusu yoktur. Çevreye ve denize zarar verecek herhangi bir yapıda bulunmamaktadır.
Kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin bilgilerine sunarız.’


 

Bakmadan Geçme