Güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı

Fethiye'nin Pazaryeri Mahallesi'nde normal dönemde Cumartesi, pandemi sürecinde ise Perşembe günleri kurulan semt pazarı ilçede güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk pazarı olacak. Fethiye Belediyesi'nin yapmış olduğu pazar yeri düzenleme çalışması hafta sonları uygulanan kısıtlama dönemine rağmen aralıksız sürüyor.

  • 3701
Güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Proje tamamlandığında modern bir hale gelecek olan Pazaryeri Mahallesi semt pazarı Fethiye’nin güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk pazarı olacak. Üstü kapatılacak olan semt pazarında Fethiye Belediyesi tarafından yoğun bir çalışma yürütülüyor. Yapılan hizmetten dolayı memnuniyetini ifade eden Pazaryeri Mahallesi Muhtarı Elyas Akkuş; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya çok teşekkür etti. 

Semt pazarının üstü kapatılırken, alışveriş için gelen vatandaşlar içinde otopark düzenlemesi yapılıyor. Üstü kapatılacak olan semt pazarında güneş enerjisi ile elektrik üretilecek. Pazarcı esnaflarının ve alış verişe gelen vatandaşların mağdur olmaması için otopark olarak kullanılan alan asfaltlanıyor. Çalışmalar bitene kadar pazar yeri geçici olarak asfaltlanacak olan otopark alanında kurulacak. 

5 AYDA TAMAMLANACAK
Çalışmalar hakkında bilgi veren Pazaryeri Mahallesi Muhtarı Elyas Akkuş, “Mahallemiz hizmetleri hak eden bir bölge… Muhtarlığa seçilmemim ardından, semt pazarımızın üzerinin kapatılması için dilekçe verdim ve bunun takipçisi oldum. Çalışmalar hafta sonunda, kısıtlama olmasına rağmen devam ediyor. Üzerinde güneş panelleri olacak belediye birimleri elektriğini buradan temin edecek. Bulunduğumuz yeri de geçici olarak pazar yeri olarak kullanacağız. Fethiye Belediyesi’nden asfalt yapılması talebinde bulundum. Proje kapsamında 5 ayda pazarımızın üzerinin kapatılması hedefleniyor. Katkılarından dolayı Fethiye Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca’ya ve belediye personelimize mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Görev sürem boyunca mahallemize önemli hizmetler kazandırmak için elimden geleni yapacağım. Sürekli halkımızın içerisindeyim” dedi. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
Pazar esnaflarından Ersoy Özdemir açıklamasında, “Pazar esnafı olarak yapılan bu çalışmadan memnunuz. Muhtarımız Elyas Akkuş ve Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca’ya çok teşekkür ediyoruz. Halkımız ile bizleri yağmur, soğuk hava ve çadır kurma derdinden kurtarıyor. Tamamlandığı zaman Fethiye’de bir ilk olacak” şeklinde ifadeler kullandı. (Fatih Dereli)
 

Güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı
Güneş enerjisi ile elektrik üreten ilk semt pazarı

Bakmadan Geçme