GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan ve yaklaşık 2 aydır yapımı süren Gündüz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Kurdeleyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca kesti.

  • 1071
GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babataşı Mahallesi Celal Bayar Caddesi 807 Sokak’ta bulunan Gündüz Yaşam Merkezi düzenlenen etkinlikle açıldı. Saat 18.00’da gerçekleşen açılış programına katılım yoğun oldu. Açılışta konuşan Fethiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehdi Sadat,’’Bugün takvimde sonbaharın başlangıcıdır. Yaz bitti sonbahar başladı. Sonbahar deyince akla hep yaş gelir. Yaşlanma aklımıza gelir. Yaşlanmada deyince maalesef Türkiye’miz dünya, Muğla, Fethiye yaşlanıyor. Nüfusumuz da yaşlanıyor. Paralel olarak elli milyon civarı Alzheimer hastamız var. 2050 yıllarda yaklaşık 150 milyona yaklaşıyor. Türkiye içinde geçerli. Türkiye’de en son 2022’de yapılan araştırmalarda yedi yüz bin civarında Alzheimer hastamız var. Ve biraz daha küçülttüğümüz de Muğla’da ve Fethiye’de  rakamlar maalesef gittikçe artıyor. Fethiye’de Muğla ilinin yüzde ellisinden fazla bir Alzheimer hastamız var. Bugünden itibaren başlayalım ve artık Alzheimer hastası demeyelim, sevdiklerimiz olarak hitap edelim çünkü hepsi sevdiklerimizdir. Kimi eşimizdir, kimi babamızdır, kimi çocuğumuzdur ve bunlar hepsi sevdiğimiz insanlardır” ifadelerini kullandı.
HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMEZ
Konuşmasına devam eden Sadat,’’ Projesini çizdikten sonra, çok sevdiğimiz dostumuzun yanına gittik. Görmüş olduğunuz mimari eser Cenk Çeşmeli’ ye ait olmuş bir eserdir. Bu projeyi çizdikten sonra sayın belediye başkanımız Alim Karaca’ya gittik ve projeyi sunduk. Çok sıcak davrandı, bize çok destek verdiler. Bize çok geç kaldık dedi. Bizde bunu hızlı bir şekilde yapmaya başladık. Ruhsat işleminden sonra üç buçuk ay sonra görmüş olduğunuz bu yapıyı bitirebildik. Burada tabi ki ustalarımıza da çok çok teşekkür ediyorum.  Birinci amacımız tabi ki sevdiklerimizi evden bize getirsinler. Profesyonel hemşirelerimiz, profesyonel arkadaşlarımız var. Birebir ilgileneceğiz, birebir zaman geçireceğiz. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerde, her türlü aktivitelerde bulunacağız. Gördüğünüz gibi çok güzel yeşil alanımız var. Burada beraber televizyon izleyeceğiz, kitap okuruz, beraber zaman geçireceğiz ve bu şekilde yakınlarına fırsat doğacak. Dinlenmeleri için. Çünkü bu rahatsızlıkta bakıcılar çok zor durumda bunu yakından bilirim.  Bakıcılarımızı da, arkadaşlarımızı da bu mekâna alacağız. Toplantılar yapacağız. Eğitimler vereceğiz. Hiçbir şekilde ücret talep edilmez. 100 kişinin üzerinde gönüllü arkadaşlarımız var. Sevdiklerimizle beraber bildiklerini paylaşacaklar. Kimi dans kimi müzikli aktivitelerimiz de olacak. Hobi bahçelerimizde de zaman geçireceğiz’’ dedi.

BU PROJEYİ BİR DAKİKA BİLE DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİK
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise,’’ Bütün herkese hoş geldiniz demek istiyorum. Bu proje için belediyemize gelindiğinde 1 dakika bile düşünmeden 7 tane parkı onlara tahsis edebileceğimizi ifade etmiştik. Onlar da burada ki park konusunda karar kıldılar. Benim için de iyi oldu çünkü evim buraya 200 metre. Buranın inşaatı yapılırken her gün burada incelemeler yaptık. Göreve geldiğimizden beri sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek için tüm ekibimizle çalışıyoruz. Bölgemize değer katmaya çalışıyoruz. Engelsiz bir şehir yaratacağımızın daha öncesinde sözlerini vermiştik. Birçok alanda yer tahsisinde bulunduk. Bu projenin mimarı ile bir toplantı yapmıştık Orada biz bütün desteğimizi vereceğimizi ifade etmiştik. Sizlerinde gördüğü üzere 3 yıllık kısa bir sürede burada ki alanı Alzheimer hastalarının hizmetine sunuyoruz’’ dedi.
FETHİYE YİNE FARKLILIĞINI GÖSTERDİ
Fethiye Kaymakamı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Fethiye Kaymakamı Alper Balcı,’’ Bugün yine ilklerle karşılaştım. Fethiye yine farklılığını gösterdi. Herkes bu harika projede birleşmişler. Bunu başardılar. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Mehdi Hoca gelip konuyu anlatınca tüylerim diken diken olmuştu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hepimiz Alzheimer hastalığı adayıyız. Bunun karşısında da insanlar annelerini babalarını yerleştirecek yer arıyorlar. Bunlar kısmi bakım evleri, huzur evleri oluyor ama aynı şeyler değil. Ben o çaresizliği insanların gözünde gördüm. Bundan dolayı Mehdi Hoca ekibine minnettarım. Bu hastalığa aşk diyecek bir adam Mehdi Sadat. İlacı da sevgi diyor’’ ifadelerini kullandı.

GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDIGÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Bakmadan Geçme