• Haberler
  • Ekonomi
  • Gündemden düşmüyor: Asgari ücrette Temmuz'da ara zam var mı?

Gündemden düşmüyor: Asgari ücrette Temmuz'da ara zam var mı?

Asgari ücret zammına ilişkin son gelişmeler yakından takip ediliyor. Birçok kalemi etkileyen asgari ücrete ocak ayı itibariyle artış yapılmıştı. Gözler Temmuz ayına çevrildi! Asgari ücrete ara zam var mı? Temmuz'da asgari ücret artacak mı?

  • 14
Gündemden düşmüyor: Asgari ücrette Temmuz'da ara zam var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yanıt verdi! Temmuz ayında emekli ve memura yapılacak artışlarla beraber asgari ücret ara zammı da merak konusuydu. İşte, 2024 Temmuz asgari ücret zammında son durum...

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA ARA ZAM VAR MI?
Asgari ücret zammına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yöneltilen soruları yanıtladı ve konuya açıklık getirdi.

Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıısı Hamza Dağ ise konuya ilişkin şu sözleri dile getirmişti; "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim."
Bir önceki döneme göre yüzde 49 oranında yapılan zam ile asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı.
 

Bakmadan Geçme