Gündem Dışı programının ilk konuğu Sercan Ergin oldu

FRT TV instagram hesabı üzerinden canlı yayınlanan, Fatih Dereli'nin sunumuyla gerçekleşen Gündem Dışı programının ilk konuğu Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un başarılı kaptanı Sercan Ergin oldu.

  • 1451
Gündem Dışı programının ilk konuğu Sercan Ergin oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; İnstagram üzerinden çok sayıda takipçinin izlediği programda LH Fethiye Belediyespor Kaptanı Sercan Ergin, sezon başından itibaren yaşanan gelişmelerden geçtiğimiz günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ligler hakkında verdiği iptal kararına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Takımdaki başarının birlik, beraberlik ve arkadaşlık ortamı ile ortaya çıktığını belirten Sercan Ergin, liglerin iptal edilmesinin ardından konu hakkında Yönetim Kurulu’nun gerekli çalışmalara başladığını söyledi.

Kaptan Sercan Ergin, “Takımımıza geçen yıl devre arasında katıldım. Sezon sonunda 2. Lig’den, Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselme başarısı gösterdik. Bu sezon öncesinde bazı arkadaşlarımız takımdan ayrıldı. Ben ve kemik kadroyu oluşturan arkadaşlarımız takımda kaldık. Yeni alınan arkadaşlarımız ve yabancıların da gelmesiyle yeni bir takım kuruldu. Burada yönetimimiz ve Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca’nın büyük katkısı oldu. Anadolu Basket maçı ile sezona başladık. Seri galibiyetlerimiz oldu. 24 hafta oynanan ligin 12 haftasını lider geçtik” dedi. 

Korona virüsü salgını nedeniyle liglerin ertelendiğini belirten Sercan Ergin, “İlk etapta beklentimiz liglerin tekrar başlaması yönündeydi. Bu yüzden evde kendi ekipmanlarımız ile antrenmanlarımızı sürdürdük. Yabancı arkadaşlarımız ülkelerine gittiler. Ailesi şehir dışında olan arkadaşlarımız da gitmek zorunda kaldılar. Fethiye’de kalan arkadaşlarımla birlikte izole yerlerde koşular yaparak, maçların başlayacağı dönemi bekledik. Türkiye Basketbol Federasyonu daha sonra ligler hakkında kararını açıkladı. Genel Sekreterimiz Yavuz Topateş’in de dediği gibi beklediğimiz ama ümit ettiğimiz bir karar değildi. Fakat yönetimimiz bu konuda gerekli çalışmalara başladı. Gelişmeleri zamana bırakmalıyız. 24 hafta lig oynandı. Ortada yöneticilerin, teknik heyetin, oyuncuların ve taraftarların bir emeği var” şeklinde ifadeler kullandı.  

Açıklamalarını sürdüren takım kaptanı Sercan Ergin, “Ligler devam etmiş olsaydı şampiyon olacağımıza inanıyorduk. Fethiye hem taraftarı, hem de sahip olduğu imkanları ile Süper Ligi kaldırabilecek durumdaydı. Bizim bu mücadelemiz Anadolu ve diğer ilçe basketbol kulüplerine örnek olabilir. Bunun yanında Başantrenörümüz Alkım Ay, her maça galibiyet parolası ile bizi hazırladı. Hafta 2 gün boyunca oynayacağımız rakipleri izliyor, analizler yapıyorduk. Koç, hep takım oyununa ve birlikteliğe dikkat çekiyordu. Tüm maçlarımıza bu bilinçle hazırlanıyorduk” diye konuştu. 

Sercan Ergin, “Her şeyden önce biz takım arkadaşından ziyade bir dost gibiydik. Bu birlik ve beraberliğin bize büyük katkıları oldu. Taraftarımızın inanılmaz desteği ile evimizde birçok maçı son dakikalarda kazandık. Bu inanılmaz motivasyon, bizim saha içinde yardımlaşmamız, hem kendi evimizde, hem de deplasmanda maç kazanan bir takım olgusu meydana getirdi. Takımımızı salonda yalnız bırakmayan, hatta deplasmanlara bile gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme