Gün engellilerin 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de törenlerle kutlandı. Bu kapsamda ilk olarak Özgecan Anıtı önünden Beşkaza Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. Daha sonra Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde özel öğrenciler tarafından hazırlanan gösteri etkinliği gerçekleştirildi. 

  • 1405
Gün engellilerin 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararı ile 3 Aralık; Dünya Engelliler Günü ilan edildi. Bu anlamlı gün ile toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi; engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmanın amaçlandığı ifade edildi. Sosyal yaşamda, iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve çeşitli güçlüklerle karşılaşan engellilerin farkına varmamız, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerektiği bir kez daha tekrarlandı. 

Fethiye’de düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı renkli görüntülere sahne oldu. Bu kapsamda Özgecan Anıtı önünden başlayan yürüyüşe Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, engelli dernekleri başkan ve üyeleri ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören özel çocuklar katıldı. Sahil bandı üzerinden Beşkaza Meydanı’na bando eşliğinde yürüyen özel çocuklar ellerinde “Engelsiz Bir Hayat İstiyoruz”, “Engelliler Bir Toplumun Aynasıdır”, “Yapacaklarım Sınırlı Ama Ufkum Geniş”, “Bir Tek Engel Var Damgalama”, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yoktur”, “Engelli İnsanlara Saygı İnsanlığa Saygıdır” yazılı pankartlar taşıdılar. 

Daha sonra Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde özel çocuklar tarafından hazırlanan “Hayatı Paylaşmaya Engel Yok” isimli program beğeniyle izlendi. Görme engelli sanatçı Eser Tunçoğlu’nun mini bir konser verdiği etkinlikte ayrıca engellilerin yaşamını konu alan tiyatro oyununun yanı sıra rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören özel çocukların şarkı ve müzik gösterileri büyük alkış aldı.  

Gün engellilerin 
Gün engellilerin 
Gün engellilerin 
Gün engellilerin 

Bakmadan Geçme