Gülşen Gökçe Öğrencilerinden Kadınlara Anlamlı Hediye

Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınları unutmadı. Fethiye merkezinde ve mahallerde bulanan okullar, belediye ve kaymakamlık başta olmak üzere çeşitli kurumları dolaşarak bugüne özel hazırladıkları hediyelik sabunları ve kurabiyeleri kadınlara ikram ettiler.

  • 3088

Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çalışan kadınları ziyaret ederek kutladı. Okul öğrencileri bugüne özel olarak hazırladıkları hediyelik sabunları ve kurabiyeleri Belediye, Kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları,  basın kuruluşları, meslek odaları ve okullarda çalışan kadınlara ikram ettiler. 

Okulun Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanı öğrencileri ve gönüllü öğretmenlerin birlikte çalışarak planladıkları etkinlikte 50 kişilik bir ekip görev aldı. Öğrenciler, bir ay süren bir çalışma sonucunda yaklaşık 1500 adet hediyelik sabun ve kurabiyeyi kendi elleri ile süsleyerek hazırladılar. "Bir gün değil her gün gülün" sloganıyla hazırladıkları hediyeleri kadınlar gününde çalışan kadınlara armağan ettiler. Öğrenciler, sabunların yanında kendi elleri ile paketledikleri kurabiyeleri de ikram ederek kadınları bu özel günde mutlu etmeye çalıştılar.

Şehir merkezinde ve mahallelerde bulunan okulları da ziyaret eden öğrenciler buralarda çalışan kadın öğretmenler ve çalışanların kadınlar gününü kutladı. Öğrencilerin hazırladıkları sabunlar öğretmenler tarafından da çok beğenildi.

10 ayrı ekip halinde yola çıkan öğrenciler; sivil toplum kuruluşları, basın kuruluşları ve çeşitli bankaları da ziyaret ettiler. Sokakta karşılaştıkları kadınlara da kurabiye ve sabun ikram ederek bu özel günde onları mutlu etmeye çalıştılar.

Okul Müdürü Süleyman Gümüş "Okulumuz Kadınlar Günü'nü en iyi şekilde kutlamayı artık bir gelenek haline getirdi. Öğrencilerimiz bu yıl da yaklaşık 1500 kadına kendi hazırladıkları hediyeleri armağan ettiler. Bir ay boyunca kendi el emekleri ile hazırladıkları hediyelik sabunları ve kurabiyeleri bu özel günde Fethiye'deki birçok kurumda çalışan kadınlara ulaştırdılar. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizi çalışma hayatının içerisinde yer almaya teşvik etmeye devam edeceğiz." dedi.

Okul öğrencileri, bu özel gün için hediyelerin tamamını gönüllü kuruluşların yardımları ile hazırladılar. Sabunlar için Cemre Bitkisel Ürünler' den destek alan öğrenciler, kurabiyeleri de Mercan Pastanesi'nden temin ederek kadınlara ulaştırdılar.

Bakmadan Geçme