Gönüllüler yangın bölgelerine seferber oldular

Muğla ili genelinde meydana gelen orman yangınlarında gönüllü olarak yardıma gelen vatandaşlar büyük rol oynadı. Hayvan sever vatandaşlar yeri geldi yangın olanında mahsur kalan hayvanları kurtardı yeri geldi ellerinde tırmıklarla yangın söndürme çalışmalarına yardım ettiler.

  • 645
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gönüllüler yangın bölgelerine seferber oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HERKES DESTEK VERSİN
Yangın bölgesinde ihtiyaçların bir hayli yüksek olduğunu ve herkesin destek vermesi gerektiğini belirten, İstanbul Sokak Hayvanları Koruma Derneği üyeleri “insanlara ve hayvanlara kimlere yardımcı olabilirsek diye buraya geldik. 2 gündür buradayız, işimiz bitti şuan başka bölgelerde hayvanlar için ihtiyaç varsa o bölgelere geçeceğiz. Lütfen diğer ilçelerden, yakın bölgelerden, uzaklardan herkes destek versin, desteklerini esirgemesin” ifadelerine yer verdiler. 

BİNLERCE HAYVANI SAHİLLERE İNDİRDİK
Ormanlık alanlarda çıkan yangından etkilenen hayvanlara güvenli bölge oluşturabilmek adına sahillere indirdiklerine değinen Hayvan sever Mehtap Özer, “Şimdi biz yaşam ve çevre hakları savunucularıyız, sivil toplum örgütleriyiz. Yangının çıktığı andan itibaren tüm büyükşehirlerin bütün STK’ları buraya geldik. Hem yangını söndürmeye çalışıyoruz, hem evcilleri, yabanileri ve çiftlik hayvanlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Meselemiz büyük tahliyeler de insanları da hayvanları da iyi organize etmeye çalışıyoruz. İnsanları ikna etmeye çalışıyoruz, çoğu yerde hayvanlar güzelce tahliye edildi ama bazı köylülerin de arı kovanları başta olmak üzere terk ettiklerini gözlerimiz ile gördük. Yanarsa yansın dediklerini duyduk, bunlara çok üzüldük. Kendi hayvanlarını alan sokak hayvanlarını almadı, onlara biz yetiştik. Aynı zamanda köylüler kanatlılarını almadılar, büyükbaşlarını çıkardılar, kanatlıların kafeslerini açıp çıkarmak bize düştü. Tüm Türkiye’den gelen sivil toplum örgütleriyle yaklaşık en az burada 300 kişiyiz. Muğla’da, Antalya’da, Marmaris, Manavgat, Köyceğiz, Denizli’ye gidenlerimiz oldu. Dün Fesleğen’deydik bir fiil yangını söndürdük. Aynı zaman da Çiftliklerden de, sahillere indirdik binlerce hayvanı sahillere indirdik. Sayıyı bilemiyoruz, tuttuğumuzu ve yakaladığımızı götürüyoruz ama binlerce çiftlik hayvanı, yüzlerce sokak hayvanını çıkarıyoruz. Diğer belediyelerinin hayvan rehabilitasyon müdürlüklerine de çok teşekkür ediyoruz, araçlarını ve ekiplerini yolladılar. Çok büyük destekleri oldu” şeklinde konuştu. 

Gönüllüler yangın bölgelerine seferber oldular
Gönüllüler yangın bölgelerine seferber oldular
Gönüllüler yangın bölgelerine seferber oldular

Bakmadan Geçme