Gönen, 'Genel başkanımızın yanındayız'

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen yaptığı açıklamada Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ile dernek üyesi Prof. Dr. Ethem Duygulu hakkında başlatılan disiplin soruşturmasını kınadı. Gönen, her zaman Prof. Dr. Kocabaş'ın yanında olduklarını söyledi.

  • 3347
Gönen, 'Genel başkanımızın yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başlatılmış olan bu disiplin soruşturması hakkında bir açıklama yapan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen; üniversiteden atılan bir başka Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Gökdemir’in yaptığı basın toplantısına katıldıkları için bu işlemin başlatıldığına değindi. 
DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen açıklamasında, “Genel Merkezi İzmir’de bulunan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Kemal Kocabaş ile yine üyemiz Prof. Dr. Ethem Duygulu hakkında disiplin soruşturması başlatılmış. Soruşturmayı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü başlatmış. Soruşturma nedeni, üniversiteden atılan bir başka öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Gökdemir’ in yaptığı basın toplantısında her iki üyemizin hazır bulunmalarıdır.Bu üniversitenin rektörü, eski bir AKP Milletvekili olan Prof. Dr. Nükhet Hotar’dır” dedi. 
ULUSAL EĞİTİM ÇÖKÜŞ İÇİNDE 
Avukat Ali Gönen, “Bu rektöre öncelikle şunu hatırlatmak isteriz ki, Köy Enstitüleri bu ülkenin kötü talihini yenen eğitim öğretim kuruluşlarıdır. Akılcı ve bilimsel eğitim ile halkımızın ufkunu açmıştır. Müzisyenlerin, ressamların, yazarların, her dalda bilim adamlarının yetişmesine vesile olmuştur.Bugün Ulusal Eğitimimiz çöküş içindedir.Eğitimimiz, bilerek ve isteyerek, kasten gerici bir yapı içine çekilmiştir.İşte böyle bir günde Köy Enstitüleri, günümüzde yeniden dile getirilmeye başlanmıştır.Kent Enstitüleri olarak yeniden kurulmaları düşünülmektedir.Üniversite demek, özgürlük ortamı demektir. Öyle olmalıdır.Geldiğimiz bu noktada, Dokuz Eylül Üniversitesi rektörünün özgürlük ortamını, çağdaş eğitimi savunmasını beklerdik.Eğitimde gerici yapılanmaya karşı savaş vermesini beklerdik” diye konuştu. 
REKTÖRE KINAMA 
Gönen, “Oysa rektör bunların yerine ulusal eğitimimizin çağdaş bir yapılanmaya kavuşturulması için savaşım veren derneğimizin genel başkanı ve üyelerine disiplin soruşturması başlatmıştır.Sayın rektör, Köy Enstitülerini savunan öğretim üyeleriyle uğraşacağına, insanlarımız okudukça, onları yönetmek zorlaşıyor diye kafalarla uğraş.
Sayın rektör Köy Enstitülerini savunan öğretim üyeleriyle uğraşacağına, Elazığ Depremi çocukların evlenmelerine izin verilmediği için oldu diyenkafalarla uğraş.Sayın rektör, Köy Enstitülerini savunan öğretim üyeleriyle uğraşacağına üniversitelerimiz, üniversite olmaktan çıktı lise düzeyine indi. Bu durumlarla uğraş.Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şubesi olarak, her zaman ve her durumda Genel Başkanımız Kemal Kocabaş ve diğer üyelerimizin yanında olduğumuzu bildirmek isterim.Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörünü bu işlemi nedeniyle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. 


          
 

Gönen, 'Genel başkanımızın yanındayız'

Bakmadan Geçme