Göcek'te eski iskele yenilenecek

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde bulunan ve MUÇEV tarafından işletilen Göcek Marina içerisinde bulunan ve eskimiş durumda olan ahşap yüzer iskelenin yenileme çalışmasının 1 Kasım'dan itibaren başlayacağı bildirildi. Bakım çalışmaları öncesinde eski iskele kapatılırken, bu bölüm tamirat bitene kadar kapatıldı.

  • 5597
Göcek'te eski iskele yenilenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şu an itibariyle 185-200 kapasiteye sahip olan MUÇEV Göcek Marina’nın kapasitesinin bu yenileme çalışması sonrasında artacağını kaydeden İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Üyesi Ali Salgıncı öte yandan Kordon olarak adlandırılan ve günübirlik teknelerin indirme ve bindirme yerlerinde de bir düzenleme yapılacağını belirtti. Bu çalışmaların ardından Göcek’e yakışır modern ve şık iskele ile ekipmanların kazandırılacağını kaydeden Salgıncı, en büyük çabalarının Marmaris ve Bodrum’dan gelecek olan guletlere hizmet vererek; Göcek’e artı değer kazandırmak olduğunu ifade etti. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Meclis Üyesi Ali Salgıncıyaptığı açıklamada, “Marinamızı 2 yıldır MUÇEV işletiyor. Şu anda marinamızda tamirat ve tadilat başladı. Bu yüzden yıllardır tahta iskele olarak adlandırdığımız ve yanaştığımız iskele yıkılacak. Burası söküldükten sonra yerine daha modern, daha şık ve daha güzel bir yüzer iskele yapılacak. Bundan dolayı şu anda tahta iskele kapalı. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Müteahhit firmamız şu an burada. 1 Kasım itibariyle söküm başlayacak. Bunun ardından Göcek’e yakışır bir iskele kazandırılacak. Bu çalışma MUÇEV tarafından yapılıyor ve MUÇEV marinamızı işletmeye devam edecek. Kordon diye adlandırdığımız, günübirlik teknelerin yolcu indirip-bindirdikleri alanda da bir düzenleme çalışması olacak. Mapa, baba ve elektrik panoları yenilenecek. 185-200 kapasitesi var. Yeni yapılacak yüzer iskeleler ile kapasite biraz daha artacak. Bizim en büyük çabamız Marmaris ve Bodrum’dan gelen guletlerin buraya yanaşmasını sağlamak. Biz onlara hizmet verdiğimiz zaman burada bütün esnaflarımız para kazanacak” dedi. 


 

Göcek'te eski iskele yenilenecek
Göcek'te eski iskele yenilenecek
Göcek'te eski iskele yenilenecek
Göcek'te eski iskele yenilenecek

Bakmadan Geçme