Göcek Tünelini 2025 Yılına Kadar İlgili Şirket İşletecek

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin CHP Fethiye İlçe örgütüne yaptığı ziyarette Göcek Tüneli ile ilgi soruya verdiği cevapta, 'Göcek Tüneli 2025 yılının Aralık ayına kadar yine ilgili şirket tarafından işletilmeye devam edecek. Elde edilen gelir ve geçen araç konusunda verdiğimiz önergenin cevapları yeni geldi. Onu da kamuoyu ile paylaşacağız' dedi.

  • 2307
Göcek Tünelini 2025 Yılına Kadar İlgili Şirket İşletecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; CHP Fethiye İlçe örgütünü ziyaret etti. Milletvekili Süleyman Girgin; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla eski Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer tarafından karşılandı. Milletvekili Girgin; siyasi gündemi değerlendirerek, partililerin sorduğu sorulara cevap verdi.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir yaptığı açıklamada, “Sayın milletvekilimiz hayırlı olsun ziyaretimize geldi. Bunun için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde ifadeler kullandı. 

İKTİDARLA TAÇLANDIRMAMIZ GEREKİYOR 
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Başkanım ifade ettiği gibi bu bir nezaket ziyareti. Ankara’daki yoğunluktan dolayı kongreden sonra Fethiye’ye gelememiştim. Fethiye’de örgütümüzdeki değişim nedeniyle Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Halkçı, insan haklarından yana adaletli yeni bir düzen kurmamız gerekiyor. Bizim çocuklarımıza bir sözümüz var. Onlara onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Bunun için genel başkanımızın dediği gibi Millet İttifakı’nı demokrasi ve iktidarla taçlandırmamız gerekiyor. Kimseyi kırmadan bir araya gelmesini bileceğiz. 23 Haziran, 21 Mart ve yine 23 Haziran seçimlerinden sonra halkımız yüzünü Millet İttifakı’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne döndü” diye konuştu. 

GÖRÜŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ
Putin ve Esad ile yapılan görüşmeleri değerlendiren Girgin, “5 Mart’ta Putin ile bir anlaşma imzalandı. Bundan kesinlikle mutluluk duyduk. Genel başkanımız Esad ile görüşülmesi önerisinde bulunmuştu. Sonuçta bizim dediğimiz oldu ve bu görüşme sağlandı” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

2025 YILINA KADAR İLGİLİ ŞİRKET İŞLETECEK
Göcek Tüneli hakkında soru önergesi verdiğini belirten Girgin, “2032 yılına kadar firma ile bir sözleşme yapılmış. İkinci tünel devlet tarafından yapıldıktan sonra 7 yıl mahsup edilerek, Göcek Tüneli 2025 yılının Aralık ayına kadar yine ilgili şirket tarafından işletilmeye devam edecek. Elde edilen gelir ve geçen araç konusunda verdiğimiz önergenin cevapları yeni geldi. Onu da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

Yorumlar 1
Armagan Akgun 11 Mart 2020 15:58

Muğla halkı sayesinde ömür boyu emeklilik hakkı kazanan sayın CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ' Bu tünel Fethiyemizin boğazına takılmış bir prangadır, şimdiye kadar siyasetçiler bu tünel konusunda halk yararına bir itirazda bulunmamış. Biz düzenleyeceğimiz gösteri toplantı ve mitingler ile bu tünel hırsızlığını gündemde tutarak hükümetin kalan 5 yılın parasınıda ödeyerek tünelden ücretsiz geçişin sağlanması konusunda günden yaratacağız.Bununla ilgili bir takvim hazırladık SURİYE POLİTİKASINA 40 MİLYAR DOLAR HARCAYAN HÜKÜMET EN ÇOK VERGİ VEREN İLLERDEN OLAN MUĞLAMIZ İÇİNDE 5 yıllık geçiş ücretini bu Para Tanrısına Tapanlara verebilir' DİYEMEDİ.....

Bakmadan Geçme