Girgin'den iktidara: 'Halk yararına bilim üretmek isteyenlerin sesini kısamayacaksınız!'

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, iktidarın Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) izinsiz istatistik açıklayanlara ceza getirmeyi amaçlayan teklif hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 893
Girgin'den iktidara: 'Halk yararına bilim üretmek isteyenlerin sesini kısamayacaksınız!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girgin, “ekonomiyi yönetemeyenler, enflasyon rakamlarını yönetmeye çalışıyor ancak bunlar nafile,  halk yararına bilim üretmek isteyenlerin sesini kısamayacaklar!” diyerek şu açıklamalarda bulundu: 
HALKIMIZ İSTATİSTİK OYUNLARIYLA SOYULUYOR
“Enflasyon rakamı basit, teknik bir istatistik değil. Ülkedeki bütün emek gelirleri TÜİK verilerine endekslenmiş durumda. TÜİK sadece istatistik açıklamıyor, vatandaşın kaderini tayin ediyor, ekmeğini belirliyor. Enflasyon oranını birkaç puan düşürmek, emekçiler için devasa bir gelir kaybı demek, halkın ekmeği ile oynamak demek. Enflasyonu düşük açıkladığınızda emekli daha düşük aylık alır, memur maaşları daha az artar, işçiye daha az zam yapılır. Halk istatistik yoluyla soyulmuş olur.”
BİLİMSEL ARAŞTIRMALARI SUSTURMAK SUÇTUR
“Tek Adam Rejimi bütün kurumların itibarını zedelediği gibi TÜİK’e de zarar verdi. TÜİK talimatla istatistik üretim merkezine dönüştü.
TÜİK’in inandırıcılığını yitirmiş enflasyon rakamlarına karşı, ENAG gibi kurumlar alternatif enflasyon rakamları açıklıyorlar, halk yararına bilim üretmeye çalışıyorlar. Bu kurumların ulaştığı sonuçlara itirazlar varsa, bunlar alanın uzmanları ile bilimsel platformlarda tartışılır, isterse TÜİK de buna dahil olur. Ancak, yasaklamalarla, tehditlerle varılacak yer, devletin kurumlarının, TÜİK’in daha çok itibar kaybetmesi olur, başka bir şey değil. 
Girgin son olarak, “Bilimin sesini kısmak isteyen İktidara sesleniyorum, Evrensel hak olan bilimsel araştırmayı izne bağlamak ve resmi araştırmalar dışındakileri  tehdit etme niyetlerinden vazgeçin” dedi. 
Girgin'den iktidara: 'Halk yararına bilim üretmek isteyenlerin sesini kısamayacaksınız!'

Bakmadan Geçme