Girgin: 'Adım kullanıldıysa da ortaya çıkaracağız'

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i arayarak davadan çekilmelerini istediği öne sürülen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Telefon görüşmelerinin HTS kayıtlarını gösteren Girgin, '1 dakika 56 saniye görüşmüşüm. Böyle bir teklifi insan olan kimsenin yapabileceğini düşünmüyorum. Eğer birileri benim adımı kullandıysa da yargı önünde hesabını soracağız' dedi.

  • 725
Girgin: 'Adım kullanıldıysa da ortaya çıkaracağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pınar Gültekin'in Bitlis'in Hizan İlçesinde defnedildiği 22 Temmuz'un ertesi günü 23 Temmuz'da taziye amaçlı 3 kişiyi aradığını tekrarlayan Girgin, “Sıddık Gültekin ile 1 dakika 56 saniyelik bir görüşmemiz oldu. Sıddık Gültekin'e acısını paylaştığımızı söyledim ve başsağlığı diledim, kendisi de bana teşekkür etti. ‘Muğla halkı bize sahip çıktı sağ olun, herkes yardımcı oldu’ dedi" diye konuştu. 
“Böyle bir söylemi hiç bir vekilin, hatta bırakın vekili insan olan hiç kimsenin yapmayacağı düşünüyorum” diyen Girgin, “Bahsedilen vekilinin ben olabileceğim aklımın ucuna bile gelmedi. Sonradan parti yöneticilerimiz ve 4 vekil arkadaşımla video konferans yoluyla konuşup kendi aramızda değerlendirdiğimizde yazıya konu olan taziye telefonunu açan tek milletvekili olarak konuya açıklık getirmesi gereken kişinin ben olduğum kanaatine vardım” ifadelerini kullandı. 
GÖRÜŞME DÖKÜMLERİNİ GÖSTERDİ
GSM şirketinden 5.5 aylık görüşme dökümünü istediğini belirten ve dökümleri gösteren Girgin, “Sıddık Gültekin'e acısını paylaştığımızı söyledim ve başsağlığı diledim, kendisi de bana teşekkür etti. ‘Muğla halkı bize sahip çıktı sağ olun, herkes yardımcı oldu’ dedi. Bunun dışında kendisi ve ailesiyle hiçbir şekilde görüşmedim. Altını çizerek söylüyorum ne dava içeriği ne de davaya yönelik bir telkinim asla ve asla olmamıştır. Kaldi ki taziye için aradığımda daha cenazeden bir gün sonraydı ve ortada daha dava bile yoktu. Cep telefonu operatörümden son 5.5 aya ait hts kayıtlarını istedim. Arama kayıtları, kaç dakikalık görüşmeler yapıldığını ve telefonumdan kimlerin arandığını içermektedir” diye konuştu. 
Girgin, “Yine Muğla'da katledilen Zeynep Şenpınar için memleketi Kahramanmaraş'ın il başkanını da aradım aynı şekilde taziye dileklerimi ilettim. Şimdi olsa taziye amaçlı yine ararım. Son derece insani duygularla yapılan  bir başsağlığı aramasının nasıl bu hale getirildiğini şaşkınlık içinde izliyorum. Biz her daim Gültekin ailesinin acısına ortak olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi. 
BİRİLERİ ADIMI KULLANDIYSA
Kendisinin böyle bir teklifte bulunduğuna dair bir delil, herhangi bir belge, herhangi bir teknik bulgu, ya da en ufak bir ima ortaya koymaları takdirde CHP’den ve  milletvekilliğinden istifa edeceni tekrarlayan Girgin, “Böyle bir süreçte insanın aklına maalesef her türlü ihtimal geliyor. Eğer birileri tarafından benim adım kullanılarak acılı aileye böyle bir teklifte bulunulmuş ise sorumluların tespit edilmesi ve hukuki yönden hesap sorulması için her türlü mücadeleyi vereceğim ve asla peşini de bırakmayacağım” dedi.
Girgin, “Sıddık Gültekin’i yönlendirenler olabilir mi?” sorusuna, “Elbette yönlendiren ya da eksik bilgilendiren olabilir”, “Neden 5.5 ay sonra, duruşmaya bir hafta varken iddia atıldı?” sorusuna da, “5.5 ay sonra gündeme getirilmesinin arkasında başka amaçlarmı var? Onu hep beraber açığa çıkartacağız” cevabını verdi.
 

Bakmadan Geçme