Gencer, 'Muğla'da malzeme eksiği yok'

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer yaptığı yazılı açıklamada Muğla'daki hastanelerde malzeme eksiği olmadığını söyledi. Gencer, 'Hastanelerimiz ve sorumlu olduğumuz tüm sağlık teşkilatlarında ihtiyacımız olan, başta maske olmak üzere tüm kişisel koruyucu ekipmanlar, Sağlık Bakanlığımızca, Müdürlüğümüze ve bağlı kurumlarımıza düzenli olarak tedarik edilerek dağıtılmaktadır' dedi. 

  • 2118

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer yaptığı yazılı açıklamada Muğla’daki hastanelerde malzeme eksiği olmadığını söyledi. Gencer, “Hastanelerimiz ve sorumlu olduğumuz tüm sağlık teşkilatlarında; ihtiyacımız olan, başta maske olmak üzere tüm kişisel koruyucu ekipmanlar, Sağlık Bakanlığımızca, Müdürlüğümüze ve bağlı kurumlarımıza düzenli olarak tedarik edilerek dağıtılmaktadır” dedi. 

Malzeme eksikliği konusunun vatandaşları tedirgin etmek ve mevcut sağlık kuruluşlarına olan güveni sarsmak için ortaya atıldığını kaydeden Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, hastaneler ve sorumlu oldukları tüm sağlık teşkilatlarında başta maske ve kişisel koruyucu ekipmanların düzenli olarak dağıtıldığını ifade etti. 

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer açıklamasında, “Hastanelerimiz ve sorumlu olduğumuz tüm sağlık teşkilatlarında; ihtiyacımız olan, başta maske olmak üzere tüm kişisel koruyucu ekipmanlar, Sağlık Bakanlığımızca, Müdürlüğümüze ve bağlı kurumlarımıza düzenli olarak tedarik edilerek dağıtılmaktadır. Ayrıca Müdürlüğümüzün ve hastanelerimizin satın alma birimleri ve satın alma kanalları da işlemekte olup, personellerimizin çalıştığı birim ve görev yerlerine uygun riskler göz önünde bulundurularak, kişisel koruyucu ekipmanları da kısıtlanmadan verilmektedir. Müdürlüğümüze yapılmış başvuru, edilmiş talep ve yerine getirilmemiş hiçbir alım isteği yoktur. Malzeme eksikliğinin gündeme getirilmiş olmasını, vatandaşı tedirgin etmek ve mevcut sağlık kuruluşlarına olan güveni sarsmaya yönelik girişimler olarak değerlendirmekteyiz. Korona virüsü salgını ile mücadelede Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekli tedbir ve önlemleri almış ve almaktadır” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Bakmadan Geçme