Genç iş insanından kriz dönemi için öneri

Fethiye Sürat Kargo Kurucusu Kâmil Mutlu Demirtaş, salgın dönemi sıkıntı yaşayanlara destek olunması için Fethiye'de 'Dayanışma Birliği'nin kurulmasını önerdi.

  • 1085
Genç iş insanından kriz dönemi için öneri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirtaş Yaptığı açıklamada; “Virüs salgınının başladığı zamandan beri, halka yardımcı olan kurumlardan biri de kargo şirketleridir. Sokağa çıkma yasağı başladığı zaman herkesin ihtiyaçlarını kargo şirketleri karşıladı. Bu hizmetleri her geçen gün daha genişleyerek devam ediyor.
Yaşadığımız durumdan dolayı da halkın en çok içerisinde olan bizler oluyoruz. Esnasın da, evde olan halkın da durumunu görüyoruz. Bu süreçte işinden olan, iş yeri kapanan çok sayıda vatandaşımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Onların sıkıntılarının kısmen de olsa giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Devletimiz elinden geldiğince destek oluyor ancak bu desteklerin yetersiz oluğunu görüyoruz. O zaman toplum olarak bizim ‘bu süreçte bir şeyler yapmamız gerekir’ diye düşünüyorum. Kaymakamlık, belediye, Ticaret Odası, Esnaf Odası ve diğer meslek odalarının da içerisinde olduğu ‘Dayanışma Birliği’ oluşturulursa, burada birlikte hareket edebiliriz. Yardım etmek isteyenler bu birliğe baş vurur ve yardıma muhtaç olanlara bu merkezden yardım edilir.
Fethiye’de kimin sıkıntısı varsa bu birlik aracılığı ile yardımcı olunabilir. Şu anda sıkıntıda olanlara el ele vererek, destek olabiliriz.
Bu zorlu günlerde esnafımızın, şehrimizin yöneticilerinin ve halkımızın birlikte göstereceği dayanışma ile zor günlerimizi aşabiliriz. Oluşturulacak birlik ile vatandaşlarımıza daha düzenli, daha faydalı yardımlar yapılabilir. 
Böyle bir oluşumun hayata geçirilmesi için kaymakamlığımızın, belediyelerimizi ve meslek odalarımızın birlikte hareket edebileceklerine inanıyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme