Genç çiftçi projesi talihlisi hem üretime hem de üniversite eğitimine devam ediyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün genç çiftçi projesinden faydalanan Sefa Kocakahya bölgesinde örnek ve önder olmaya devam ediyor.

  • 1308
Genç çiftçi projesi talihlisi hem üretime hem de üniversite eğitimine devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer'e bağlı Bağlıağaç Mahallesinden Sefa Kocakahya 2017 yılında kendi imkanları ile evlerinin bir odasında kendisinin geliştirdiği iklimlendirme yöntemi ile kayın mantarı yetiştiriciliği ypmaya başladı. 2017 yılında İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, çiftçimizin üretimini bizzat ziyaret ederek yerinde gördü. İşletmesini gezdi, incelemelerde bulundu. Böylesi azimli ve örnek  gencin desteklenmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne talimat verdi. İlçe Müdürlüğü Bakanlıkça ülke genelinde uygulanmakta olan “ Genç Çiftçi Projesi” hakkında bilgilendirdi, mantar yetiştiriciliği konusunda eğitimler verdi.
Genç çiftçi Sefa Kocakahya, Müdürlüğün eğitim ve yönlendirmeleri sonunda mantarcılık konusunda  projesini hazırlayarak başvurdu. Komisyonca uygun bulunan ve onaylanan projesi sonrasında aldığı destekle 100 m2 mantar üretim tesisini kurarar üretime başladı. Şu anda  tesiste yılda 12.000 kg kayın mantarı üretimi yapan Sefa Kocakahya, akıllı telefon yardımı  ve GSM aracılığı ile iklimlendirme ünitesini ve işletmeyi uzaktan idare edip kontrol edecek düzeyde profesyonel mantar üreticisi konumuna geldi.
Açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı; “Genç Çiftçi Projelerinin, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç nüfusun istihdamı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.Aynı zamanda üniversite eğitimine de devam eden genç çiftçimiz azmi ve yaptıklarıyla çevresinde örnek olmaya, bulunduğu yerde farkındalık yaratmaya devam etmektedir.” Dedi.Genç Çiftçi Sefa Kocakahya'nın projedeki başarısından memnuniyet duyduğunu dile getiren Maraşlı, bundan sonraki yıllarda da aynı projelerle başka genç çiftçilerimizleelde edeceğimiz güzel ve başarılı sonuçlarla, üreticilerimiz adına mutlu olmayı temenni ettiklerini söyledi.
 

Bakmadan Geçme