• Haberler
  • Ekonomi
  • Gelire Göre Doğalgaz ve Elektrik Faturası Modeli Geliyor!

Gelire Göre Doğalgaz ve Elektrik Faturası Modeli Geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, canlı yayında doğalgaz ve elektrik faturalarındaki yeni model hakkında önemli bilgiler verdi. Eylül ayının gelmesiyle birlikte havaların soğuması ve fatura endişeleri gündeme gelirken, Bakan Bayraktar, bu konuda vatandaşları bilgilendirdi.

  • 12
Gelire Göre Doğalgaz ve Elektrik Faturası Modeli Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Fatura Modeli Hakkında

Son dönemde artan enerji fiyatları sonrası devlet, sübvansiyon sistemini devreye alarak vatandaşların cebine yansıyacak indirimler sağlamıştı. Ancak, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte doğalgaz ve elektrik faturalarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda sorular gündeme geldi. Bakan Bayraktar, bu konuda yaptığı açıklamada, yeni fatura modelinin detaylarını paylaştı.

Bakan, "Belli bir seviyenin üzerine ulaşmış bir tüketici, yüksek gelir durumunda tüketici olarak değerlendirilecek. Örneğin, evinde çok sayıda elektrikli cihaz bulunan bir tüketiciyi düşünelim; 400-500 kilovat tüketimi olan bir ev. Bu bağlamda, destek gruplarını doğru tanımlamak kritik. 2024 tüketim verilerine bakarak yeni modeli uygulamaya geçmek istiyoruz." dedi.

2025 İçin Planlama

Türkiye'de yaklaşık 36 milyon abone bulunduğunu belirten Bakan Bayraktar, yüksek tüketim grubunun yaklaşık yüzde 3 kadar olabileceğini ifade etti. Bu gruba, "Elektriğin maliyeti budur, bu maliyeti ödeyin." yaklaşımını benimseyeceklerini açıkladı.

Bakan Bayraktar, söz konusu yeni modelin 2025 yılında hayata geçirilmesi planlandığını belirterek, bu süreci büyük bir titizlikle yürüteceklerini vurguladı. İlerleyen günlerde projenin tamamlanmasının ardından daha detaylı bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme