Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım

Muharrem Ayı Foça Mahallesi Geleneksel Aşure Günü etkinliğine yoğun katılım oldu.

  • 661
Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Civcili Ahmet Ağa Meydanı'nda gerçekleşen program Foça Mahallesi Muhtarlığı, Fethiye Alevi Kültür Derneği, Çalış-Der, Çalış Bot Kooperatifi, Foça-Der, Fethiye Çalış Su Ürünleri Kooperatifi ve Günlükbaşıspor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirildi. Geleneksel hale gelen organizasyona Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kazanlarda hazırlanan aşureler, meydanda vatandaşlara ve protokol üyelerine ikram edildi.
“MUHARREM AYINI TEBRİK EDİYORUM”
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Malumunuz mübarek Muharrem ayındayız. Bu vesileyle mahallemizde böyle bir organizasyon yapıldı. Muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Bizde burada hem katılım gösterdik hem de güzel bir aşure yedik. Bu vesileyle mübarek muharrem ayını tebrik ediyorum ve bu güzel etkinliklerin tüm memlekette devam etmesini temenni ediyorum” dedi. 
“AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRMEK”
Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can, “Biz her yıl bu etkinliği muharrem ayında yapıyoruz. Bu alışır hale geldi. Bu işi yapmaktan gururluyum, onurluyum, mutluyum. Amacımız birlik ve beraberliği güçlendirmek. İnşallah öbür dönemlerde pandemisiz, daha sağlıklı daha güzel günlerde olmasını dilerim. Katılımlarından dolayı Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ederim. Etkinliğime gelen tüm başkanlarıma, okul müdürlerime ve halkıma teşekkür ediyorum. Bu aşureyi her yıl ben ve mahallemde bulunan Fethiye Alevi Kültür Derneği, Çalış-Der, Çalış Bot Kooperatifi, Foça-Der, Fethiye Çalış Su Ürünleri Kooperatifi ve Günlükbaşıspor Kulübü desteği ile her zaman aynı şekilde birlikte maddi, manevi hep beraber bu etkinliği düzenliyoruz. Etkinliğimizde herhangi bir sağlık sorunu olmadan biter ve bizde bugünü kapatmış oluruz” diye konuştu. 
“GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ”
Çalış-DER Başkanı Mete ay “Her zaman, her yıl olduğu gibi İlker Can muhtarım çok güzel bir aşure etkinliği yaptı. Burada köyümüzü, halkımızı sadece halkımızı değil bütün Fethiye’mizi topladı. Bu güzel etkinliği yaptığından dolayı yanında olduğumuzdan da çok büyük keyif aldığımızı paylaşmak istiyorum. Çalış Turizm Tanıtma Derneği adına bu gelenekler, görenekler çok ama çok önemli bunları yaşatmalıyız, geçmişimizi ve bu güzelliği yaşatmalıyız. Sevgiyi de paylaşmalıyız. Bunu da sağ olsun İlker Can Muhtarımız sayesinde yaptık” ifadelerini kullandı. 
“AŞURE ETKİNLİĞİ GELENEKSEL HALE GELDİ”
Çalış-Der üyesi Ozan Avcı, “Sayın muhtarımız ve çalış derneği başkanı Mete Ay’ın önderliğinde yine çok hoş çok güzel bir aşure etkinliğine daha katılmış bulunuyoruz. Foça Mahallesi bu konuda çok özverili çok ilgili, bütün Fethiye’yi de davet etmiş durumda kendilerine bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.    

Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım
Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım
Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım
Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım
Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım
Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım

Bakmadan Geçme