Gelecek Partisi Dalaman İlçe Kongresi yapıldı

Gelecek Partisi tüm Türkiye'de olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı. Muğla ve ilçelerinde kongrelerini hızlandıran Gelecek Partisi Dalaman'da tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa İlyas Karataş seçildi. Gelecek Partisi Dalaman ilçe kongresi Kovid-19 tedbirleri altında bir çay bahçesinde gerçekleştirildi. Kongreye Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Aydın İl Başkanı Selçuk Yagsan, Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, İyi Parti ve Deva Partisi yetkilileri ile gelecek partisi delegeleri katıldı.

  • 2866
Gelecek Partisi Dalaman İlçe Kongresi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongrede saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız söylendi. Divan Başkanlığını Aydın İl Başkanı Selçuk Yagsan’ın yaptığı Gelecek Patisi 1. olağan genel kurulda, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun selam ve sevgilerini iletti. Kayaman yaptığı konuşmada, “Değerli katılımcılar Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU‘nun çağrısıyla 152 yiğit adamla şimdi yeni bir şey söyleme zamanı diye yola çıktık. Kenarda beklemek olmaz bu meşakkatli ve uzun yolda bir kenarda durulmaz diyerek bizlere omuz veren,  uzattığımız eli tutarak gücümüze güç katan yönetim kurulu üyelerimize, dava arkadaşlarıma delegelerimize teşekkür ederim” dedi.
“Gelecek partisi insan onurunu korumak ve insan onuruyla yaşamasını sağlayabilmek için bütün baskılara rağmen yola çıkmıştır. Cesareti olmayanın devleti ayakta kalamaz, özgürlük ve adaletin yolu kurumların güçlü demokrasiden geçer. İnşallah Gelecek Partisi ülkemizde kaybolmak üzere olan Adaleti, Demokrasiyi sizlerle el ele vererek sağlayacaktır” diyen Kayaman, “Arkadaşlarımızla Muğla da ilçelerimizde, esnafımızı sanatkârlarımızı, sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek onlarla hasbihal ettik, sorunlarını dinledik, andemi öncesi ve günümüzde esnafımızın ortak sorunu, kirasını vergisini, sigortasını ödeyemediği pandemi sürecinde zarar gören sektörlerden biri olduğudur. Esnaflarımızı borçlandırarak güçlendiremezsiniz, günümüz esnafı, sanatkârı, iş insanları yarınına şüpheyle ve korkuyla bakıyor. Değerli hazirun geçtiğimiz günlerde yalancı bahar yaratıldı esas sıkıntıları şimdi yaşamaya başladık, parasal gelişme doğru kullanılmadığı için enflasyon hortlayacaktır.
Gelecek partisi bu gidişata siz değerli dava arkadaşlarımızla dur diyecektir, biz meseleleri sorunları tartışmayı unuttuk gelin oturalım konuşalım hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.
Sayın Genel Başkanımız Ahmet DAVUTOĞLU ‘nun dediği gibi birileri parti kuramazlar, kursalar da adam bulamazlar pandemi dönemi örgütlenemezler diyerek algı yarattılar arkadaşlar hiçbir şey bitmedi her şey yeniden başlıyor bizde Gelecek Partisi olarak 81 ilde teşkilatlanmamızı tamamlıyoruz.72 ilde yapılandık 44 ilde 450 ilçede kongrelerimizi gerçekleştirdik. Allah’ın izniyle sizlerin desteğiyle 1 Kasım da büyük bir coşkuyla Büyük Olağan Kongremizi gerçekleştirdik artık erken veya zamanın da yapılacak seçimlere katılmaya hak kazandık. Çocuklarımızın yarınları için, gençlerimiz için, işçimiz için, emeklerimiz için, esnafımız için, EYT  için 3600 ek gösterge bekleyen polislerimiz, hemşirelerimiz, memurlarımız için, çiftçimiz için, ülkemizin dış politikadaki itibarı için, Türk Lirasının değeri için, Adalet ve Özgürlük ve Demokrasi için İlim ve Bilim ile Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirmek için, sizlerle birlikte doğru adımlar atarak sorunlarımıza gerçekçi ve bilimsel çözümler üretmek mümkündür. Katılımcı demokrasinin şartları yerine getirildiğinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Parti içinde eşitlerin görev aldığı herkesin çözümlere ortak olacağı bir yönetimde ben senden üstün değilim, söyleyecek sözü olanı dinleyeceğiz, ulaşılamaz olmayacağız bağımsızlığımıza göz diken içerdeki ve dışardaki mihraplar bizleri karşısında bulacaktır. Değerli hazirun temiz siyaset, yolsuzlukla mücadele, şeffaflık, güçlü ekonomi İnşallah gelecekle gelecektir. Sizlerle birlikte Vatana, Millete, Devlete, Muğla’mıza hizmet etmek için çıktığımız bu yolda biz Ömer aramıyoruz, biz Ömer’in adaletini getireceğiz. Dalaman Kongresinin hayırlara vesile olmasını diler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım Allah yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Gelecek Partisi Dalaman 1. Olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimde İlçe Başkanlığına İlyas Karataş seçilirken, Yönetim kurulu üyeliklerine; Ali Kara, Kudret Söğüt, İsmail Turan, Nihat Aldemir, Yasin Serin, Fikri Şahin, Cevdet Gaygılı, Oktay Arıkan, Efriz Karataş, Faruk Kara, Onur Demirtaş, Murat Darıcıoğlu, Durmuş Avcı ve Hülya Kopar seçildiler. Kongrenin sonunda Gelecek Partisi Dalaman İlçe Başkanı İlyas Karataş, delegelere hitaben bir konuşma yaparak gösterilen ilgiye teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme