GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen 'Eğitimde iş birliği protokolü' kapsamında Fethiye Gazi Ortaokulu'nun 6'ncı bilim fuarına ilgi yoğun oldu.

  • 1207
GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI PROJELERİNİ SERGİLEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen bilim fuarının açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, okul müdürü Ali Koyuncu birlikte gerçekleştirdi. Proje yürütücülüğünü öğretmen Hatice Günay’ın yaptığı bilim fuarında Fen bilgisi, Matematik, Robotik Kodlama, model roket ve Türkçe dersleri ile ilgili bir birinden ilginç projeler yer alıyor. Açılışın ardından öğrenciler projeler ile ilgili olarak stantları gezen ilçe millî eğitim müdürü Faruk Kaya ve okul müdürü Ali Koyuncu ile velilere bilgiler aktardılar. Fen Bilgisi öğretmeni ve proje yürütücüsü Hatice Günay, “Bu yıl 4 bin 6 TÜBİTAK bilim fuarının 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. 59 öğrencimiz ve 25 projeyle katıldık. Amacımız öğrencilerimize bilimsel çalışmaların en iyi şekilde nasıl yapılacağını göstermek, bilimin ışığında eğitimli nesiller yetiştirmektir. Projelerimiz arasında; Fen bilimleri, Sosyal bilimler, Matematik ve Bilişim teknolojileri çalışmaları var. Çalışmalarımızda öğrencilerimizin güncel hayatta merak ettikleri, araştırma yaptıkları çalışmaları görsellerle veya maket hale getirerek sunumlarını yapıyorlar. Öğrencilerimizin dikkatini çeken çocukların zararlı alışkanlıkları. Çok fazla zararlı gıdalar, şekerli gıdalar bunların vücudumuza verdiği zararlar ile ilgili projeler çok fazla. Çocuklar araştırma olarak asitli içeceklerin, şekerli gıdaların zararlarını yaptılar. Bazı öğrencilerimiz bilimsel çalışma olarak roket, robot kolu yaptılar. İlleri ki yıllarda insan gücüne gerek kalmadan robotlarla nasıl çalışılacağı gösteren projeler bunlar” ifadelerini kullandı.

Çizgi film makinası gerçekleştiren Tevfik Ada Levent ise projesini tanıttı. Levent, “Bu çizgi film makinesi diğer adıyla pirasmatiskaskop. Burada 12’lik versiyonu var. 20’ye kadar çıkan versiyonlarda var. 1877 yılında ilk defa insanları sokak kenarlarında güldürmek için kullanılan, eğlendirmek için de kullanılan bir alet. Burada 12’li resim var 12 resmi çevirdiğimizde elde edeceğimiz şey zıplayıp yere düşen kırılan bir iskelet olacak” derken diğer öğrenciler de projelerinin amaçlarını anlattılar.

 

Bakmadan Geçme