GELECEĞİN BEETHOVENLARI BÜYÜLEDİ

Fethiye'ye 10 yıl önce yerleşen Azerbaycanlı piyanistler, Sima İsmailova ile Fima Hasanova özel olarak yetiştirdikleri geleceğin klasik Batı müzisyenlerini bir konserde buluşturdu.

  • 2297
GELECEĞİN BEETHOVENLARI BÜYÜLEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'ye 10 yıl önce yerleşen Azerbaycanlı piyanistler, Sima İsmailova ile Fima Hasanova özel olarak yetiştirdikleri geleceğin klasik Batı müzisyenlerini bir konserde buluşturdu. Yaklaşık 6 aydır Azerbaycanlı Sima İsmailova ve Fima Hasanova'dan özel ders alan öğrenciler, Beethoven'dan Mozart'a, Shopen'den Çaykovski'ye onlarca eseri çaldı. Zaman zaman ayakta alkışlanan öğrenciler Azerbaycanlı Fikret Amirov'un eserlerini de solo olarak seslendirdi.

Azerbaycanlı Klasik Batı müziği sanatçıları Sima İsmailova ve Fima Hasanova, bu yıl da Fethiye'de onlarca öğrenciye piyano dersi verdi. Özel olarak piyano dersi veren Azerbaycanlı 2 sanatçı, bir de klasik Batı müziği konseri düzenledi. Konserde öğrenciler Mustafa Devrim, Yüksel Batılı, Rana Akdu, Cansu Girezli, Bulut Çiftçi, Rüzgar Arıhan, Ecesu Toker, Naz Kısar, Yaman Özkirişçi, Arda Selçuk, Elif Uysal, Gülce Ateş, Hazal Öztürk, Defne Aktan, Dilge Türkcan, Ecesu Gürhan, Altan Kabasakal, Nisa Çamlıca, Ela Ataçocuğu, Elanaz Küp, İremsu Türkyaşa, Defne Bozkuş, Ege Yediyıldız, Doruk Özbakır, Umut Alp Aktan, Kıvanç İbiş, Batu Akdu ve Doğa Aydın birbirinden güzel klasik Batı müziği eserlerini piyano ile çaldılar. Sima İsmailova ve Fima Hasanova da piyano eşliğinde öğrencilerine solo eserler de seslendirdi. Sunuculuğunu Şiir yorumcusu Gülseren Pars'ın gerçekleştirdiği klasik Batı müziği konseri yaklaşık 3 saat sürerken, konseri izleyenler cep telefonlarıyla görüntü çekebilmek için birbirleriyle yarıştı. Büyük ilgi gören konserde öğrencilere Sima İsmailova tarafından teşekkür belgeleri de sunuldu.
 

Bakmadan Geçme