GEKA 25 MİLYON TL KAYNAK DAĞITACAK
Muğla, Denizli ve Aydın illerinin geliştirilmesi ve kalkınmasına yönelik faaliyet yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 'Alternatif Turizm', 'Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi' ile 'Yenilenebilir Enerji' projelerine 25 milyon destek vereceği bildirildi.
Muğla, Denizli ve Aydın illerinin geliştirilmesi ve kalkınmasına yönelik faaliyet yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) "Alternatif Turizm", "Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi" ile "Yenilenebilir Enerji" projelerine 25 milyon destek vereceği bildirildi. Ajansın, 2015 yılı proje teklif çağrısının detayları Muğla'da düzenlenen toplantıda anlatıldı. Muğla’da yapılan toplantıya Muğla Vali Yardımcıları Salih Gürhan ve Ekrem Aylanç, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Daşgın, Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar katıldı. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, 2015 yılında projelere verilecek 25 milyon liralık kaynağın Muğla, Aydın ve Denizli’de kullandırılacağını söyledi. 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında yürütülecek mali destek programlarıyla ilgili bölge paydaşlarını ve uygun başvuru sahiplerini bilgilendireceklerini belirten Alata, Aydın, Denizli, Muğla il ve ilçe merkezlerinde 16 Şubat'tan itibaren bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini bildirdi.
Proje tekliflerinin 8 Mayıs'a kadar alınacağını ifade eden Alata, amaçlarının kaynakların yerinde ve etkin kullandırılarak yerel potansiyelin harekete geçirilmesi olduğunu dile getirdi. Güney Ege'de vizyonu ve yaşam kalitesi yüksek, yeniye dayalı, üreten, doğasını koruyan, küresel turizm alanları oluşturmak olduğunu anlatan Alata, alternatif turizm mali destek programı kapsamında kar amacı güden işletmelere yönelik destekleri de olacağının altını çizdi. Program önceliğinin termal, sağlık, spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesi olduğunu anlatan Alata, "Kar amacı güden işletmelerde program süresi 12 ay, küçük ölçekli altyapı projelerinin program süresi ise 24 ay." dedi. Güney Ege Bölgesi'nde 25 milyon lira kaynağın kullandırılmasını amaçladıklarını vurgulayan Alata, şunları söyledi: "Program kapsamında 14 milyon 500 bin lira kaynağın bölgede projesi başarılı bulunan işletme ve kurumlara aktarılması planlanıyor. Alternatif turizm programı kapsamında doğal yaşam, termal turizm ve agro turizm konseptine uygun konaklama tesisleri ile su altı dalış, sörf, kite sörf, yamaç paraşütü, yelkencilik gibi eğitim merkezlerinin projeleri değerlendirilecek. Alternatif turizmde butik otelciliğe yönelik konaklama tesisleri, yöresel ürünleri ve yerel kültürü içeren bölgenin turistik değerlerine özgü hediyelik eşya üretimi ile termal konaklama tesislerinde hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, tedavi odaklı faaliyetlerin geliştirilmesi gibi projelere asgari 50 bin lira, azami ise 500 bin lira destek sağlanacak." Alata, bölgede yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik "Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı" için 4 milyon lira bütçe belirlendiğini ifade etti.
Üniversite rektörlükleri, kamu, yerel yönetimler, teknoloji geliştirme bölgeleri ve birliklerin projelerine değerlendirmede öncelik verileceğini belirten Alata, "Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji ve biyokütle enerjisine yönelik projelerin destekleneceği program kapsamında bölgede üretim süreçlerinde, atık yönetiminde, kamusal alanlarda yenilenebilir enerjinin ve bu kapsamda yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje süresinin 12 ay olduğu programda uygun projelere asgari 100 bin, azami 600 bin lira hibe desteği sağlanacak." dedi.
Bakmadan Geçme
Pikan Cevizi'nde kışlık bakım çalışmaları devam ediyor
Fethiye’de Kışlık Kıyafet Alışverişi Hızlandı
Başkan Akdenizli: 'Öğretmenlerimiz Bizim En Önemli Değerimiz'
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'ndan Filistin'e destek
Fethiye'de STEM farkındalık etkinlikleri devam ediyor
Fethiye’de Yöresel Peynirler Yerli ve Yabancıların Gözdesi