Geçen yıla oranla yüzde 20 fazla deri toplandı

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda toplam 23 bin 777 adet deri topladı. Şube Başkanı Mustafa Özkaya, geçen yıla oranla yüzde 20 daha fazla deri toplandığını belirtti. Kurban derilerinden bu yıl yaklaşık 107 bin 365 bin TL 75 kuruşluk gelir elde edildiği öğrenildi.

  • 689
Geçen yıla oranla yüzde 20 fazla deri toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’nda, kurban derisi toplama faaliyetleri konusunda başarılarına bir yenisini ekleyen THK Fethiye Şubesi; bu yıl Fethiye ve Seydikemer’den 23 bin 777 adet kurban derisi topladı. 11 bin 580 adet koyun, 11 bin 965 keçi, 232 adet sığır (6 ton 950 kilogram) derisi topladıklarını dile getiren THK Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya; tüm organizasyon boyunca Kovid-19 tedbirlerine uyduklarını söyledi. 

THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya yaptığı açıklamada, “Türk Hava Kurumu her yıl devletimizden aldığı izinler ve yetkiler doğrultusunda Kurban Bayramı’nda, kurban derisi toplama faaliyeti yapmaktadır. 2020 yılında da Fethiye ve Seydikemer’de deri toplama işlemi yapılmıştır. Kurban Bayramı öncesinde organizasyonumuzu eksiksiz bir şekilde kurmaya çalıştık. Deri toplama merkezini tahsis eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına; araç ve personel desteğinden dolayı Fethiye ve Seydikemer Belediye Başkanlıklarına ayrıca Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüklerine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda hem fitre ve zekat döneminde hem de kurban derisi toplama faaliyetinde yıllardan bu yana büyük özveri gösteren Fethiye ve Seydikemer Mahalle Muhtarlarımız ile bölgede yaşayan halkımıza özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başarılı bir deri toplama faaliyeti gerçekleştirdiklerini kaydeden Şube Başkanı Özkaya, “En büyük temennimiz herhangi bir sıkıntı yaşamadan bu süreci tamamlamaktı. Kovid-19 salgını nedeniyle tüm önlemlerimizi aldık ve başarılı bir şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Bu yıl 11 bin 580 adet koyun, 11 bin 965 keçi, 232 adet sığır (6 ton 950 kilogram) derisi toplanmıştır. Fethiye ve Seydikemer’de küçükbaş ve büyükbaş toplam 23 bin 777 adet kurban derisi toplanmıştır. Bu sayı geçen yılın yüzde 20’si fazladır” diye konuştu. 

Geçen yıla oranla yüzde 20 fazla deri toplandı
Geçen yıla oranla yüzde 20 fazla deri toplandı

Bakmadan Geçme