Funda Parlak Türkiye üçüncüsü oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstiklâl Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri dolayısıyla 'İstiklal Şairimize İstikbalden Mektup Yarışması' düzenledi. Yarışmaya 13-17 Yaş kategorisinde 1.447, 18-25 Yaş Kategorisinde ise 1.565 olmak üzere toplam 3.012 genç katıldı. Muğla'dan başvuran ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi olan Funda Parlak, yazdığı mektubuyla 1.565 kişi arasından dereceye girerek Türkiye üçüncüsü oldu.  

  • 1133
Funda Parlak Türkiye üçüncüsü oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarışma dolayısıyla Ankara’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda 24 Mart 2021 tarihinde bir tören düzenlenerek dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Birinci olanlara notebook, ikinci olanlara akıllı telefon, üçüncü olanlara akıllı saat ve ilk üç içinde olmamak kaydıyla ilk yirmiye girenlere online açık kitap hediye çeki verildi. Muğla’dan katılarak dereceye giren Funda Parlak’a ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz vererek başarılar diledi. 

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Gençlerin spor ve sanat alanındaki başarıları bizi mutlu ediyor. Gençlerimizin hem spor hem sanat aracılığıyla hayatın her alanında gelişmelerini destekliyoruz. Güçlü, sağlıklı ve başarılı bireylerin yetişmesi için yurt hizmetlerimiz, spor hizmetlerimiz ve gençlik hizmetlerimizle her zaman gençlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Funda kızımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 

Funda Parlak Türkiye üçüncüsü oldu
Funda Parlak Türkiye üçüncüsü oldu
Funda Parlak Türkiye üçüncüsü oldu
Funda Parlak Türkiye üçüncüsü oldu

Bakmadan Geçme