FTSO'nun Emlakçılara Yönelik Mesleki Yeterlilik Sınavlarına 81 Sektör Temsilcisi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın TOBB MEYBEM ile birlikte 18-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlediği, 'Emlak Danışmanı Seviye 4' ve 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5' mesleki yeterlilik sınavlarına 81 sektör temsilcisi katıldı.  

  • 553
FTSO'nun Emlakçılara Yönelik Mesleki Yeterlilik Sınavlarına 81 Sektör Temsilcisi Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB MEYBEM ile birlikte 18-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlediği, “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavlarına 81 sektör temsilcisi katıldı.  
Emlakçılık sektöründe, birçok sektörde olduğu gibi kayıt dışılığın engellenmesi ve belirli yeterliliğe sahip kişilerin sektörde faaliyet gösterebilmeleri için yasal zorunluluk haline getirilen mesleki yeterlilik belgesinin 31 Ağustos 2020'ye kadar alınması gerekiyor. Yetki belgesi olmayanlar bu tarihten sonra emlakçılık yapamayacak.
Bu kapsamda FTSO ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kuruluşu TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde, 18-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında 81 sektör temsilcisinin katılımı ile “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” mesleki yeterlilik sınavları gerçekleştirildi. 
Konuyla ilgili değerlendirme yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, mesleki yeterlilik belgesinin gerekliliğine dikkat çekerek, 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren MYK belgesi olmayan kişilerin, emlak sektöründe pazarlama ve satış faaliyeti yapamayacaklarını vurguladı. Ticaret İl Müdürlüklerinden yetki belgesi almayanların da işyeri ruhsatı alamayacaklarını ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteremeyeceklerini hatırlatan Çıralı şöyle devam etti: 
“Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesine göre, “İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalışan kişilerin Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekiyor. Biz de FTSO olarak TOBB MEYBEM ile birlikte 2019 yılından bu yana 7 sınav düzenledik. Bu sınavlara toplam 124 kişi katıldı. Sınavları başarıyla tamamlaya 100 sektör temsilcisi Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ve Emlak Danışmanı Seviye 4 belgelerini almaya hak kazandı.
Son olarak 18-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlediğimiz ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” Mesleki Yeterlilik sınavları yoğun bir katılım oldu. Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılan sınavlara 81 sektör temsilcisi ve çalışanı katıldı. Sınavların sektörümüze ve üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.”
 

Bakmadan Geçme