FTSO, MAG-AME İLE STRATEJİK İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekipleri (MAG AME) Fethiye Temsilciliği ile stratejik işbirliğin giderek Fethiye'nin mahalleler bazında afetlere hazırlanması için çalışma başlattı. FTSO, Fethiye MAG AME Eğitim ve Koordinasyon Merkezi'nin güçlendirilmesi aynı zamanda MAG AME gönüllülerinin kişisel ve acil müdahale ekipmanlarının tedariki ile mahalle acil müdahale konteynerlerinin oluşturulması konusunda faaliyetlere destek verecek.
Fethiye’nin afetlere hazırlanması için başlatılan stratejik işbirliği kapsamında MAG AME Fethiye Temsilciliği’nden ekip lideri Ercan Kolcu, Mehmet Ali Polat ve Fatih Köse, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile makamında bir araya geldi. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde görev alarak Hatay ilinde arama kurtarma çalışması yürüten MAG AME Fethiye Temsilciliği ekipleri, felaket bölgesi izlenimlerini Başkan Çıralı ile paylaşarak alınması gereken tedbirler ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Fethiye MAG AME Eğitim ve Koordinasyon Merkezi’nin güçlendirilmesi kapsamında eğitim kulesi inşa edilmesi, ayrıca MAG AME ekipleri, tarafından eğitilen gönüllülerin kişisel ve müdahale ekipmanlarının tedariki ile bunların saklanacağı mahalle acil müdahale konteynerlerinin oluşturulması konularında işbirliği yapılması kararlaştırıldı.
Başkan Çıralı’ya kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden MAG AME Fethiye Temsilciliği Ekip Lideri Ercan Kolcu, “Sayın başkanımızla Fethiye’nin afetlere hazırlığı konusunda yapılacak faaliyetlerde stratejik işbirliği yapma konusunda görüş birliğine vardık. Arama kurtarma çalışmalarına ve kuruluşlara verdiği destekler konusunda bilgi sahibiyiz.
Hatay’da deprem sırasında yürüttüğümüz çalışmalar konusunda kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk. Edindiğimiz tecrübeleri paylaştık. Bir sonraki toplantımızı Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi’nden üst düzey katılımlarla yapmayı planladık. MAG AME’nin şuanda Fethiye’de eğitimli 100 kişilik bir ekibi var. 16-18 yaş grubundan 21 genç gönüllümüz var. Eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Eğitimi devam eden 250 gönüllümüz ile birlikte oldukça büyük bir ekip oluşturacağız. Afet durumlarında doğrudan AFAD’a bağlı görev alıyoruz ve resmi ekip gibi hareket ediyoruz.” dedi.
“FETHİYE VE SEYDİKEMER’İ AFETLERE HAZIRLAMA KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
MAG AME ekiplerine stratejik işbirliklerinden dolayı teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise 11 ili etkileyen büyük depremlerin Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını ancak FTSO olarak afetlere hazırlık konusundaki desteklerinin depremlerden çok daha öncesine dayandığını söyledi. 2021 yılında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne malzeme desteği verdiklerini hatırlatan Başkan Çıralı, şimdi de MAG AME ekiplerine destek vererek Fethiye ve Seydikemer’i afetlere hazırlama noktasında çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Depremde önceliklerinin çok az binanın hasar görmesi olduğunun altını çizen Başkan Çıralı, “Fethiye’nin 1’inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeği herkes tarafından biliniyor. 1957 yılında gerçekleşen çifte depremlerde ilçemiz büyük oranda hasar görmüş ve yıkımın boyutu daha sonra olacak depremlere hazırlıklı olmamız konusunda uyarı niteliğinde hafızalarımıza kazınmıştır. Deprem sonrası ilk saatlerin önemi tüm uzmanlar tarafından kabul görüyor. Ancak Türkiye’nin çeşitli noktalarından ve dünyadan yardım ekiplerinin bölgemize ulaşmasının vakit alacağını biliyoruz. Böyle bir durumda depremi atlatan vatandaşlarımız hem depremzede hem de arama kurtarma ekiplerine dönüşüyor. Bu noktada haklımızın eğitilmesi, mahallelerimizde gönüllü arama kurtarma ekiplerinin oluşturulması çok önemli. Mahallelerimizde arama kurtarma konteynerlerinin oluşturulmasının da çok faydalı olacağını düşündük. Bu noktada MAG AME ekiplerimizle işbirliği yapacağız. Ekiplerimize eğitim ve ekipman konusunda destek vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.