FTSO, Köprülü Vinç Operatörüleri İçin Sınav Düzenledi 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın TOBB MEYBEM A.Ş. ile birlikte düzenlediği köprülü vinç operatörü seviye 3 mesleki yeterlilik sınavları 23– 24 Ocak 2020 tarihlerinde yapıldı. 

  • 1693

FTSO’nun koordinasyonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan TOBB MEYBEM A.Ş. uzmanlarının gözetiminde teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınava toplam 15 kişinin katıldı. Teorik bölümü FTSO hizmet binasında, uygulamalı bölümü ise Şafak Profil’de gerçekleştirilen köprülü vinç operatörü seviye 3 mesleki yeterlilik sınavında başarılı olanlar Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanarak, mesleklerine işin ehli olarak devam edebilecekler. 
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,  FTSO’nun, TOBB MEYBEM ile birlikte ikinci el taşıt alım satımı ve emlak sektörlerinden sonra, gelen talepler doğrultusunda köprülü vinç operatörlüğü için mesleki yeterlilik sınavı düzenlediklerini söyledi. Osman Çıralı, “Fethiye’de köprülü vinç operatörlüğü mesleğinde ilk sınavımızı yaptık. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan TOBB MEYBEM A.Ş işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz sınava giren 15 kişiden başarılı olanlar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacak. Özellikle tehlikeli iş kollarında işin ehli kişiler tarafından yapılması önemli. Üye firmalarımızda çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için FTSO olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme