• Haberler
  • Güncel
  • FTSO Başkanı Osman Çıralı,' Yamaç Paraşütü Ücretlerinde Fiyat Standardı Sağlanmalı'

FTSO Başkanı Osman Çıralı,' Yamaç Paraşütü Ücretlerinde Fiyat Standardı Sağlanmalı'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, Ölüdeniz'de yamaç paraşütü sektöründeki fiyat standardının önemine dikkat çekerek, ekonomik nedenlerle uçuşlarda yüzde 15 oranında bir düşüş yaşandığını açıkladı. 

  • 22

Uçuşlarda Yüzde 15 Düşüş Yaşandı

1 Ocak - 22 Ekim 2024 tarihleri arasında Babadağ’dan yapılan yamaç paraşütü uçuşları hakkında verileri paylaşan Çıralı, bu dönemde 115.916 tandem ve 51.985 single olmak üzere toplam 167.901 uçuş gerçekleştiğini belirtti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 199.882 uçuş yapıldığını hatırlatan Çıralı, bu yıl uçuş sayılarında yüzde 15 oranında bir düşüş yaşandığını ifade etti. 2023 yılı sonunda ise toplam uçuş sayısının 233.314’e ulaştığını ekledi.

‘Yamaç Paraşütü Ücretleri Sabit Olmalı’

Osman Çıralı, uçuşlardaki düşüşün ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını belirterek, tatilcilerin yamaç paraşütü gibi etkinliklere daha az katıldığını söyledi. Fiyatlarda sezon başı ve sonu arasında büyük farklılıklar olmaması gerektiğini vurgulayan Çıralı, "Yazın yüksek, sezon sonunda düşük fiyatlar olmamalı. Fiyat standardı sağlanmalı. Tıpkı Teleferik biletlerinin sabit fiyatla satılması gibi, yamaç paraşütü ücretlerini de sabitlemenizi rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme