FTSO Başkanı Çıralı'nın 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  • 1046
FTSO Başkanı Çıralı'nın 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygının, basın ve basın çalışanları için yol gösterici etik değerler olduğunun altını çizen Osman Çıralı’nın mesajı şöyle: 
“Demokrasinin gelişmesine katkı yapan basının iletişim teknolojilerindeki gelişmeye paralel olarak ortaya çıkan bilgi kirliliği ortamında önemi daha da artıyor. Basının kamuoyunun haber alma hakkı görevini yerine getirebilmesinin temel şartı ise basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Basının bu kamu görevini yerine getirebilmesindeki en önemli rol ise basın çalışanlarına aittir. 
Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici etik değerlerdir. Basını çalışmalarının da bu değerlere bağlılıkla çalıştığına inanıyorum. Demokrasi geliştikçe basın özgürlüğü konusunda yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkacaktır.Kamuoyunun haber alma hakkına katkı görevini ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışı ile yerine getirmek için gece gündüz çalışan toplumun gözü, kulağı ve sesi olan gazetecilerimizin ve basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tüm içten duygularımla kutluyorum. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum'' 


 

Bakmadan Geçme