Foça Mahallesi'nde Hayırsever Vatandaşlardan Örnek Davranış

Fethiye'de hem korona virüsü salgını hem de Ramazan ayı olması dolayısıyla Foça Mahallesi'nde hayırseverler örnek bir davranışa imza attı. Foça Mahalle Muhtarı İlker Can'ın girişimleri ve yardımsever vatandaşların destekleri ile oluşturulan yardım kutusuna imkan sahipleri gıda ve çeşitli ürünleri bırakıyor. İhtiyaç sahipleri ise buradan istediklerini temin edebildikleri kaydedildi.

  • 961
Foça Mahallesi'nde Hayırsever Vatandaşlardan Örnek Davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye’de mahalle muhtarları özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Foça Mahalle Muhtarı İlker Can; Ramazan ayı ve Kovid-19 salgını sürecinde yardımlaşma, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Bu kapsamda Muhtar Can’ın girişimleri ve esnafların desteği ile bir marketin önüne bırakılan yardım kutusunun amacı, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmak. Yapılan bu çalışmaya desteğin her geçen gün arttığına değinen Can, sadece Foça Mahallesi’nden değil çevre mahallelerdeki yardımseverlerin de destek olmasını istedi. “İmkanı olan koysun, ihtiyaç olan alsın” mesajı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşılmak amaçlanıyor. 

Foça Mahalle Muhtarı İlker Can yaptığı açıklamada, “Bu çalışmanın bir örneğini internette görmüştüm. Yeğenlerim ile birlikte bu sistemi marketimizin önüne kurmaya karar verdik. Alışveriş yapanların küçük destekleri ve paylaşma bilinci ile birçok ihtiyaç sahibine ulaşabileceğimizi düşündüm. İlk olarak kendi imkanlarımız ölçüsünde kutuya bir şeyler koyduk. Küçük bir ürünün bile insanlarının gönlünü fethedeceğini biliyoruz. Paylaşımın önemini bilen birisi olarak bu projeyi başlattık. İyi de bir ses getirdi. Destek sağlayan ve sağlamayı düşünen herkese teşekkür ediyorum. İnsanlardan ricam ihtiyacı kadar almaları. Her gün bu dolabın günde 20 kez dolup, içindekilerin tükenmesini istiyorum. Sadece mahallemizin değil; çevre mahallelerdeki tüm ihtiyaç sahiplerinin bu dolaptan faydalanmasını istiyorum” dedi. 

MANEVİ OLARAK YIPRANIYORUZ  
Sosyal medya üzerinden muhtarlara yapılan yorumlarla ilgili olarak düşüncelerini aktaran Muhtar İlker Can, “Mahalleyi en iyi tanıyan esnafı ve muhtarıdır. Birçok hayırsever vatandaşımız içinden gelerek yardımda bulunuyor. Bazı kişiler yandaşa ya da zengin kişilere yardım yapıldığını söylüyor. Bilmedikleri bir konuda lütfen yorum yapmasınlar. Bu bizi manevi olarak çok yıpratıyor. Hızımızı kesiyor, muhtar arkadaşlarımız çok üzülüyor. Biz bu durumlarla karşılaşmak istemiyoruz. Elinizden geliyorsa siz de iyilik yapın, başkasını eleştirmeyin. Veren el, alan elden her zaman üstündür. Muhtarlar Derneği Başkanımız Niyazi Canözü’nün sosyal medyadan yaptığı açıklamadan dolayı takdir ediyorum, her zaman arkasındayım ve destekçisiyim” ifadelerini kullandı. 

Foça Mahallesi'nde Hayırsever Vatandaşlardan Örnek Davranış
Foça Mahallesi'nde Hayırsever Vatandaşlardan Örnek Davranış
Foça Mahallesi'nde Hayırsever Vatandaşlardan Örnek Davranış

Bakmadan Geçme