Fırıncılar Üzgün

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağında fırıncılar vatandaşları ekmeksiz bırakmamak için Fethiye'de de yoğun çaba sarf etti. Kapasitelerinin altında ekmek çıkartan fırıncılar, tespit edilen mahallelerde vatandaşa ekmek ulaştırmak için adeta yarışa girerken bazı korsan satıcılar yüzünden mağdur olduklarını ifade ettiler. Fırıncıların pek çoğunda ürettikleri ekmekler tezgahlarında kaldı.

  • 17514
Fırıncılar Üzgün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki yaklaşık 59 fırıncı sokağa çıkma yasağında vatandaşları ekmeksiz bırakmamak için çaba sarf etti. Fırıncılar, sabah erken saatlerden itibaren araçları ve motorize ekipleriyle kendilerine ayrılan mahallelerde ekmek satmak için yollara düştü. Kendi imkanları ölçüsünde hemen her bölgeye sıkıntı yaşatmamak için ekmek ulaştırmaya çalışan fırıncılar, kapasitelerinin altında ekmek çıkarmalarına rağmen ekmekler ellerinde kaldı. Fethiye dışından ya da korsan ekmek satıcıları tarafından ekmek satıldığını iddia eden fırıncılar, önünde ekmek yazılı araç ve motorların sokaklarda ve mahalle aralarında ekmek sattığını söylediler.

Fırıncı Bayram Demir, “Bakanlığımızın aldığı karardan dolayı biz tezgahtan müşteriye ekmek vermiyoruz. Zaten sokağa çıkma yasağı da var. İsteyen vatandaşlara arabayla servis yapıyoruz. Bizde sıkıntı yok ancak motorun kenarına, arabasının arkasına ekmekçi yazan herkes ekmek satıyor. Biz bundan şikayetçiyiz. Fırının bir arabası var. Ama beş araba plakası almış. Bu böyle olmaz. Biz Foça, Yeni Mahalle ve Çalış bölgesine ekmek ulaştırıyoruz. Kapasitemizin altında ekmek üretmemize rağmen yine de elde kaldı” dedi.

Uzun yıllardır fırın işletmeciliği yapan Selahattin Demircan ise “ Tuzla, Babataşı, Taşyaka, Patlangıç, Pazaryeri ve Karagözler Mahallelerine üç araçla ekmek ulaştırıyoruz. Bizim sıkıntımız korsan şekilde ekmek satanlardır. Her fırın K Belgelerini göstererek ekmek satmalıdır. Geçen hafta sonunda 2 TL’ye ekmek satıldığı ihbarını almıştık. Bunun önüne geçmek istedik. Yetkililerden yetkili fırıncıların ekmek dağıtmasını istedik. İletişim sağlayamadık. Şu anda önüne gelen ekmek dağıtıyor. Biz kapasitemizin yüzde 25’i kadar ekmek çıkardık. Hala elimizde ekmek var. Aslında fırını kapatıp ekmek çıkarmak istemiyoruz. Ama buna da izin vermiyorlar. Korsan ekmek satılmasının önüne geçilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fırıncılar Üzgün
Fırıncılar Üzgün
Fırıncılar Üzgün
Fırıncılar Üzgün
Fırıncılar Üzgün

Bakmadan Geçme