Fırat, 'Yılbaşında tüm ekiplerle sahadayız'

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, yeni yıla girerken emniyet, jandarma ve tüm birimlerin sahada görevinin başında olacağını, halkın da Covid-19 tedbirleri kapsamında evde kalmaları konusunda çağrıda bulundu. Fırat, SED Medya'ya yaptığı özel açıklamada, tüm Fethiye halkının yeni yılını kutlayıp sağlık, huzur ve barış diledi.

  • 861
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fırat, 'Yılbaşında tüm ekiplerle sahadayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, inşaatı devam eden hükümet konağı binası ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde izledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Fırat, "Fethiye'ye yakışacak bir hükümet konağı binası tadilatı gerçekleştiriyoruz. İlk yapıldığı mimarisine sadık kalarak restorasyonu gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 
2021 İÇİN DİLEĞİM, ÖNCE SAĞLIK
Kaymakam Eyüp Fırat, yeni yıl mesajında tüm dünyayı ve ülkemizi de etkileyen Covid-19 nedeniyle 2020 yılının sağlık açısından zor geçtiğini hatırlattı. Fırat "2020 biraz zor geçti. Özellikle sağlıkla ilgili bütün dünyanın çok ciddi sıkıntıları oldu. 2021'in herşeyden önce sağlık getirmesini temenni ediyoruz. Bütün Fethiyeli hemşerilerimin aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk içerisinde yeni yıla girmeleri için dua ediyorum. Tüm kardeşlerime iyi seneler diliyorum" dedi. 
BÜTÜN EKİPLERİMİZ HAZIR
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, yılbaşı gecesinde "Evde Kal Fethiye" çağrısında bulunup "tüm ekiplerimiz yılbaşı güvenliği için sahada hazır bulunacak" dedi. Fırat "Yılbaşı için bugün emniyet ve jandarmamızın yaptığı faaliyetleri denetledim. Ekiplerimiz hazır. Bütün imkanlarımızla dışarıdayız. Yoğunluk beklediğimiz günler yılbaşı günü ve ertesi günü. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz tamamen dışarıda olacak. Hep birlikte sahada olacağız. Vatandaşlarımıza da evlerin de kalmaları için çağrıda bulunmak istiyorum. İnşallah daha güzel zamanlarda yılbaşıları da kutlanır, eğlenceler de yapılır ama şu dönem özellikle dikkatli davranmaları daha çok gayret göstermeleri konusunda ricada bulunuyorum" diye konuştu.
ASLINA UYGUN YAPIYORUZ 
Kaymakam Fırat, restorasyonu yapılan hükümet konağı binasının aslına uygun mimaride yapıldığını dile getirerek "Hükümet binamızın içini dışını bitirdik, artık çevre düzenlemesindeyiz. Bugün onların da denetimini yaptım. İnşallah hızlı bir şekilde bitireceğiz. Fethiyemize yakışır, vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği, nezih, güzel ve göze hitap eden bir hükümet konağımız olacak.  Çünkü lokasyon olarak tam şehrin göbeğindeyiz. Yani iş yaparken aslına uygun yapmaya gayret ediyoruz. Burası 1967 yılında yapıldı ve o dönemin mimari özelliklerine sadakat göstererek, bozmadan, o günkü mimar arkadaşımızın hassasiyetlerine riayet ederek restorasyon yapılıyor. İnşallah bahçeyi de ona uygun yapacağız" şeklinde konuştu.
HAKİKATEN ZOR GEÇİYOR 
Geçtiğimiz haftalarda Covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi olduktan sonra koronayı yenerek taburcu olan Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, "en güzeli hiç yakalanmamak" dedi. Fırat "Hakikaten zor geçen bir süreç. O yüzden vatandaşlarımızdan olabildiği kadar dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Bu hastalıkla ilgili 'biz atlatırız, ayakta geçiririz' gibi bir algı oluşmasın. Onlar olmuyor. Birebir yaşamış bir insan olarak söylüyorum. Hakikaten zor geçiyor. O yüzden yakalanmamak en güzeli. Zaten aşı da geliyor. Bu bela bizim de üstümüzden kalkacak tüm dünyada olduğu gibi. En azından şu 3-4 ayın çok kritik olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte yasaklara riayet edelim, yasaklar vatandaşlarımızın sağlığı için. Pandemi bölümündeki bütün arkadaşların, hastanemizin başhekiminden, sağlık çalışanından, yardımcı hizmetlisine kim varsa gayretlerini zaten biliyordum ama canlı şahit oldum. İnsan üstü bir gayret içerisindeler. Oradaki her hastaya muazzam bir özel muamele söz konusu, zaten her hastamız özel. Orada hem kendi sağlıklarını korumaya çalışıyorlar öncelikle hem de vatandaşlara hizmet etmeye çalışıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Bütün millet adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 

Fırat, 'Yılbaşında tüm ekiplerle sahadayız'
Fırat, 'Yılbaşında tüm ekiplerle sahadayız'
Fırat, 'Yılbaşında tüm ekiplerle sahadayız'

Bakmadan Geçme